Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα

Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος MSc

Eιδικευμένη σε προβλήματα βάρους παιδιών-εφήβων

Διεύθυνση ιατρείου: Ζακύνθου 10, Άνω Γλυφάδα 16561, Αθήνα

Τηλέφωνο ιατρείου: 2109636211  

Κινητό: 6948835610

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

website:www.paidi-diatrofi.gr

 

Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα

Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος MSc

Eιδικευμένη σε προβλήματα βάρους παιδιών-εφήβων

H Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου αποφοίτησε το 2004 από το ενιαίο λύκειο του Γεωργίου Μαλλιάρα με βαθμό 19,2 «Άριστα». Το 2008 αποφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βαθμό 7,8 «Λείαν Καλώς». Το 2009 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της με τίτλο «Ηuman Nutrition with Specialization in Public Health» στοΠανεπιστήμιο της Γλασκώβης με βαθμό B «Merit».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από τον Οκτώβρη του 2007 έως και το Μάιο του 2008 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, στα οποία ήρθε σε επαφή με ασθενείς, τους πήρε συνέντευξη, τους έδωσε συμβουλές διατροφής και εξατομικευμένα διαιτολόγια. Πιο συγκεκριμένα:

 • Παίδων Αγία Σοφία:
 • Σωτηρία:
 • Αλεξάνδρα: Αντιμετώπιση ασθενών με καρδιοπάθειες (αρρυθμίες, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση), με καρκίνο, καθώς και διατροφική παρακολούθηση έγκυων γυναικών. Επίσης, παρακολούθηση και διατροφική συμβουλευτική στο εξωτερικό ιατρείο παχυσαρκίας.
 • Αγία Όλγα:
 • Θριάσειο:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

 • Από τον Οκτώβριο του 2007 εώς και το Δεκέμβριο του 2007 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου ανέλαβε τη διατροφική αντιμετώπιση παιδιών με προβλήματα βάρους (υπέρβαρα, παχύσαρκα, ελλειποβαρή), περιστατικών κυστικής ίνωσης και διαφόρων άλλων καταστάσεων σχετιζόμενων με τη διατροφή (υπερχοληστερολαιμίες, διαβήτης, κοιλιοκάκη, απώλεια όρεξης, άρνηση λήψης τροφής).
 • Από το Φεβρουάριο του 2009 εώς και τον Απρίλιο του 2009 συμμετείχε σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης που πραγματοποιήθηκε σε κάποια σχολεία της περιοχής, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά επίπεδα θηλασμού στη Γλασκώβη.
 • Από το Μάιο του 2009 εώς και τον Οκτώβριο του 2009 έκανε πρακτική άσκηση ως διαιτολόγος στο νοσοκομείο St. Thomas’ του Λονδίνου. Επιπλέον, στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο “Validation of an infant allergenic Food Frequency Questionnaire (FFQ) by comparing its data with the data obtained from a 2-week food diary”, συμμετείχε σε μια έρευνα κατά την οποία εξετάστηκε κατά πόσο η διατροφή της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την εκδήλωση διαφόρων αλλεργιών στο παιδί μετέπειτα. Πιο συγκεκριμένα ήταν υπεύθυνη για:
 1. 1.Tο σχεδιασμό της έρευνας
 2. 2.Tη στρατολόγηση των συμμετεχόντων (γονείς παιδιών 5 εώς 11 μηνών)
 3. 3.Τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων
 4. 4.Την προετοιμασία για τη δημοσίευση της έρευνας
 • Από τον Οκτώβριο του 2009 εώς και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο«Κέντρο Υγείας του Παιδιού Δήμου Καισαριανής» αναλαμβάνοντας τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με προβλήματα βάρους. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος συνεργάζεται με άλλους αξιόλογους επιστήμονες στο χώρο της υγείας (παιδιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).
 • Aπό τον Οκτώβριο του 2010 εώς και σήμερα είναι εθελοντής διαιτολόγος στα«Δημοτικά Ιατρεία του Παλαιού Φαλήρου» αναλαμβάνοντας τη θεραπεία παιδιών και εφήβων με προβλήματα βάρους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 1. 1.48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Μύκονος 21-23 Μαΐου 2010. Ελεύθερη ανακοίνωση με θέμα: Εκτίμηση της στάσης και της συμπεριφοράς των μαθητών Γυμνασίου του Δήμου Καισαριανής ως προς το πρωινό. Τζίνη Ε, Aντωνιάδου Ι, Ηλιοδρομίτη Ζ, Μπάδα Η, Ξεκαλάκη Α, Πρασούλη Α, Σοφιανού Κ, Αλεξοπούλου Μ-Χ, Μονόπωλης Γ.
 2. 2.49ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, Μεσσηνία 10-12 Ιουνίου 2011. Αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα: Επιπολασμός Παχυσαρκίας σε Παιδιά Αστικής Περιοχής της Αττικής. Tζίνη Ε, Αντωνιάδου Ι, Ηλιοδρομίτη Ζ, Μπάδα Η, Ξεκαλάκη Α, Πρασούλη Α, Σοφιανού Κ,Αλεξοπούλου Μ-Χ, Μονόπωλης Γ.

H Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, όπως επίσης και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης.

Τέλος, υπήρξε πρωταθλήτρια κολύμβησης για περίπου 10 χρόνια, όπου συμμετείχε σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (ΑΟΠΦ).

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά