Μιλτιάδης Πίτσος MD PhD

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Ιατρείο: Πανόρμου 71-73, Αμπελόκηποι Αθήνα

Τηλ: 210 6916404  6974380646

Site: www.DrPitsos.gr

Μιλτιάδης Πίτσος MD PhD

Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Αμέσως μετά το λύκειο, πέρασε με Πανελλήνιες Εξετάσεις και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο της Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας με αντικείμενο τα ανθρώπινα αγονιμοποίητα ωοκύτταρα και προεμφυτευτικά έμβρυα. Η διδακτορική διατριβή βαθμολογήθηκε με «Άριστα». Τα αποτελέσματα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αμέσως μετά ειδικεύθηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία  στο Πανεπιστήμιο του New Jersey (University of Medicine and Dentistry of New Jersey, Newark) στις ΗΠΑ. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο οποίο εκπαιδεύθηκε έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς περιστατικών στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε όλους τους τομής της μαιευτικής και γυναικολογίας, όπως για παράδειγμα είναι η υπογονιμότητα - υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η λαπαροσκοπική χειρουργική, η επεμβατική υστεροσκόπηση, η κύηση υψηλού κινδύνου (παθολογικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης), η κολποσκόπηση, η ουρογυναικολογία.

Έχει διατελέσει έμμισθος αρχισυντάκτης του Medjaden Group, επιβλέποντας και διορθώνοντας ιατρικές εργασίες προς δημοσίευση.

Πολλές ιατρικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων στο εξωτερικό. Η τελευταία συμμετοχή σε συγγραφή βιβλίου είναι στο “Assisted Reproduction Techniques: Challenges and Management Options (Τεχνικές υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: Προκλήσεις και Θεραπευτικές Επιλογές), που εκδόθηκε το 2012 στην Αγγλία.

Η προσφορά του στην επιστήμη έχει αναγνωριστεί από το διεθνή οργανισμό ‘Marquis Who is Who’ και το “International Biographical Center”.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατηρεί μαιευτικό-γυναικολογικό ιατρείο και συνεργάζεται με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Embryoland” και ιδιωτικά μαιευτήρια στην Αττική.

 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά