Ανδρέας Κόμης

 

Μαιευτήρας- Γυναικολόγος-Εμβρυομητρικός Ιατρός

 

Επιστημονικός Συνεργάτης τμήματος Ιατρικής Εμβρύου & Υπερήχων νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ

 

Εξειδικευμένος στον Προγεννητικό Έλεγχο, στην Ιατρική Εμβρύου και στον Υπέρηχο 

 

Ιατρεία: Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα, 30 210 7251112 / Κύπρου 40-44, Τρίπολη - 30 2710 238700 

 

Κινητό: +30 6945587170

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ιστοσελίδα: http://www.obgyncare.gr/

 

Ανδρέας Κόμης

 

Μαιευτήρας- Γυναικολόγος- Εμβρυομητρικός Ιατρός

 

Oιατρός Ανδρέας Κόμης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο νησί της Μήλου των Κυκλάδων, μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον πατέρα και παππού, που πατροπαράδοτα ασκούσαν το λειτούργημα του ιατρού, γεγονός που τον επηρέασε στις μετέπειτα αποφάσεις του.

 

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και παρότι άρχισε την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας αρχικά στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Απέκτησε σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση σε όλους τους τομείς της Μαιευτικής Γυναικολογίας όπως στην κολποσκόπηση, στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην κλασσική χειρουργική, στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική.

 

Εξειδικεύθηκε στην Ιατρική Εμβρύου και στη Μαιευτική και Γυναικολογική Yπερηχογραφία.

 

Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης του στο νοσοκομείο StGeorgesτου Λονδίνου, είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον καθηγητή StuartCampbell (μαθητή του IanDonald, που θεωρείται παγκοσμίως ο πατέρας της διαγνωστικής υπερηχογραφίας), δάσκαλο του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Κύπρου Νικολαϊδη, δίπλα στον οποίο συνέχισε την μετεκπαίδευση του για την υποειδικότητα της Ιατρικής Εμβρύου.

 

Εκεί απέκτησε την πιστοποίηση για τη χρήση του προγράμματος μέτρησης Αυχενικής Διαφάνειας και υπολογισμού πιθανότητας για τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για τον έλεγχο χρωμοσωματικών ανωμαλιών των εμβρύων και ήδη από το 1997 συγκαταλέγεται μεταξύ των παγκοσμίως πιστοποιημένων ιατρών για τη συγκεκριμένη εξέταση.

 

Επίσης είναι κάτοχος της ελληνικής πιστοποίησης από το ΚΕΣΥ, για τη διενέργεια υπερηχογραφημάτων.

 

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Προγεννητικού Ελέγχου - Ιατρικής Εμβρύου, και στην παρακολούθηση φυσιολογικών κυήσεων και Υψηλού Κινδύνου κυήσεων (δηλαδή εγκυμοσυνών που παρουσιάζουν προβλήματα). Καλύπτει όλο το φάσμα των υπερηχογραφημάτων, θεραπευτικών  και διαγνωστικών επεμβάσεων κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και πιθανών επιπλοκών που μπορούν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα εξειδικεύεται:

 

  • στην προγεννητική διάγνωση Συγγενών-Διαπλαστικών  Ανωμαλιών
  • στην μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας
  • στον έλεγχο Χρωμοσωματικών Ανωμαλιών
  • στο υπερηχογράφημα B’ επιπέδου - Γενετικό (Αναλυτικό υπερηχογράφημα)
  • στην έγχρωμη Doppler υπερηχογραφία
  • σε θεραπευτικές - διαγνωστικές επεμβάσεις κατά την κύηση
  • Αμνιοπαρακέντηση
  • Λήψη τροφοβλάστης
  • Μείωση πολύδυμης κύησης

 

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1999 και άνοιξε το ιδιωτικό του ιατρείο. Εργάστηκε στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διαγνωστικά Εργαστήρια, όπου εκτελούσε Μαιευτικά και Γυναικολογικά υπερηχογραφήματα ενώ παράλληλα από τον Ιούνιο 1999 συνεργάζεται με το Μαιευτήριο "ΜΗΤΕΡΑ" ως εξειδικευμένος ιατρός στο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και Yπερήχων του Μαιευτηρίου.

 

Από το 2004 έως το 2013 ήταν Επιστημονικός Διευθυντής στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, ενώ από το 2009 έως και το 2014 ήταν εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου νοσοκομείου και από το 2010 έως το 2015 μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων.

 

 Η εξειδίκευση του ιατρού, καθιστά αυτομάτως το ιατρείο του, ένα από τα πιο αξιόπιστα εξεταστικά κέντρα “Ιατρικής Εμβρύου” για όλες τις εγκύους (είτε παρακολουθούνται από τον ίδιο, είτε από συναδέλφους του). Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τις εγκύους που παρακολουθεί ο ίδιος, αφού όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και έλεγχοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέχρι και τον τοκετό, γίνονται στο ιατρείο του.   

 

Επιδίωξή του σε κάθε εγκυμοσύνη είναι πάντα ο φυσιολογικός τοκετός, χωρίς η γυναίκα να ταλαιπωρηθεί από πόνους.

 

Σκοπός του είναι η ημέρα του τοκετού, να αποτελεί για κάθε γυναίκα μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία.

 

Η αγάπη του για την ιατρική επιστήμη, τον ωθεί διαρκώς στην ενημέρωση για τις εξελίξεις της ειδικότητας του, με την μελέτη σχετικών επιστημονικών άρθρων, ιατρικών βιβλίων και την παρακολούθηση ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Λόγω της εμπειρίας του, έχει κληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας, ενώ και στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών.

 

Τον λίγο χρόνο που του απομένει, τον αφιερώνει στην οικογένεια του, τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.  Του αρέσει η μουσική αλλά και το διάβασμα. 

 

Είναι αισιόδοξος άνθρωπος, του αρέσει να προσφέρει και να φέρνει με ασφάλεια νέες ζωές στον κόσμο.

 

Η φράση που τον χαρακτηρίζει καλύτερα, είναι η ρήση του Νίκου Καζαντζάκη “Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…”.

 

 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά