Δέσποινα Α. Μπαστάκη MD, PhD

 

Παιδίατρος- Εξ. Αναπτυξιολόγος

 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Παν. Υπότροφος Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Παν. Αθηνών

 

Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 

Ιδιωτικό Ιατρείο: Αναπαύσεως 6 & Δ. Σπανού, Μαρκόπουλο

 

Τ: 2299304076, 6936004998

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

webwww.paidi-goneis.com

 

 

Δέσποινα Α. Μπαστάκη MD, PhD

 

Παιδίατρος- Εξ. Αναπτυξιολόγος

 

Η Δέσποινα Μπαστάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.

 

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", από το 2006 έως το 2009, στο πλαίσιο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής (Αντιμετώπιση και καταπολέμηση παιδικής παχυσαρκίας).

 

Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια:

 

  • για 9 (6+3) μήνες στη Νεογνολογία, στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και
  • για 3,5 χρόνια στη Παιδιατρική, στη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

 

Το 2013 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής: «Το Χρόνιο Στρες ως Παράγοντας Κινδύνου Ανάπτυξης Μεταβολικού Συνδρόμου, σε Παιδιά και Εφήβους με Αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος».

 

Από τον Απρίλιο του 2014 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", ενώ από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Μονάδα Συμπεριφορικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία".

 

Έχει στο ενεργητικό της πολλές ελεύθερες ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, ένω έχει λάβει το 1ο βραβείο ελεύθερης ανακοίνωσης στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων στην Αλεξανδρούπολη, το 2009. Επιπλέον, συμμετείχε, με διάλεξη, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» που διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Η επίδραση του στρες στην εμφάνιση Μεταβολικού συνδρόμου και Παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους», το 2010.

 

Έχει συμμετοχή σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, μεταξύ των οποίων σε ημερίδες IBCLC Ελλάδος και σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού, τόσο της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 2008 έως το 2013. Έχει ασκηθεί πολλές ώρες, στις τεχνικές του Μητρικού Θηλασμού, στις Γ΄ και Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής Υποστήριξης της Ζωής (NewbornLifeSupport-NLS) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια στο Σεμινάριο Ανανηπτών στην «Ανάνηψη Νεογνού», από το 2011 έως σήμερα. Το σεμινάριο οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

 

Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές ομιλίες και εκδηλώσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας, τόσο σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής, όσο και σε δήμους και κοινότητες της Αττικής.

 

Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα του Χαμόγελου του Παιδιού, αλλά και στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων SpecialOlympics το 2011, ως Ιατρός για την κάλυψη των αγώνων.

 

Τέλος, έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε έγκριτα Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά και βιβλία.

 

Σήμερα διατηρεί Παιδιατρικό Ιατρείο στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως εξειδικευόμενη Παιδίατρος στην Αναπτυξιακή Παιδιατρική, στη Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής παιδιατρικής, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και ως επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσ. Metropolitan.

 

Επιπλέον επαγγελματικές & ακαδημαϊκές πληροφορίες, αλλά και πληροφορίες για το συγγραφικό έργο, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

 

Linkedin

 

Facebook

 

Paidi-Goneis

 

 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά