Το λεξικό των γονιών

Υπάρχουν 61 καταχωρήσεις στο λεξικό.
Αναζήτηση για όρους στο λεξικό
Αρχίζει με Περιέχει Ακριβής όρος Μοιάζει με
Όρος Ορισμός
Περίνεο

Η περιοχή ανάμεσα στον κόλπο και τους σφιγκτήρες του πρωκτού.

Περιτόναιο

Μεμβράνη που περικλείει τα όργανα της κοιλιακής κοιλότητας

Προεκλαμψία

Διαταραχή της εγκυμοσύνης- επιπλοκή της υπερτασικής νόσου της κύησης.Χαρακτηρίζεται από απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης, υπερβολικό οίδημα και λεύκωμα στα ούρα, ενώ εμφανίζεται σε τρεις μορφές, ελαφριά, μέτρια και βαριά.

Προεφηβεία

Το στάδιο που προηγείται της εφηβείας και που ξεκινά μεταξύ 9 και 13 ετών. Ουσιαστικά αποτελεί τον πρώτο σκόπελο που συναντούν οι γονείς στην ανατροφή του παιδιού, αφού τότε αρχίζουν οι ορμονικές αλλαγές, οι εξωτερικές αλλαγές και οι ψυχολογικές διαφοροποιήσεις.

Πρωτότοκες

Οι εγκυμονούσες που περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Πύαρ

Πύαρ ή πρωτόγαλα ονομάζεταιτο μητρικό γάλα των 2-3 πρώτων ημερών.Εχει κιτρινωπή όψη, λεπτή υφή, χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αντισώματα. Είναι η ιδανική πρώτη τροφή του νεογέννητου μωρού σας, καθώς είναι εύπεπτο και επίσης έχει καθαρτικές ιδιότητες που βοηθούν το μωρό σας να αποβάλλει το μηκώνιο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι κάθε νεογέννητο θα πρέπει να λάβει το πύαρ και μάλιστα θα πρέπει να θηλάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά τον τοκετό και οπωσδήποτε μέσα στην πρώτη ώρα. Σε περίπτωση που το βρέφος γεννηθεί πρόωρα και δεν μπορεί να θηλάσει, τότε το πρωτόγαλα είναι καλό να καταψυχθεί στους -18 βαθμούς Κελσίου και να φυλαχθεί.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά