Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 10:44 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΚΥΗΣΗ
Εκτύπωση PDF

Απλώστε βούτυρο κακάο ή αμυγδαλέλαιο.

Μπορείτε να τις αποφύγετε; Κι αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να τις μειώσετε και πως;

Καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει ραγάδες, ειδικά μάλιστα όταν έρχεται το καλοκαίρι, που τα μαγιό δεν κρατούν τίποτα κρυφό. Αυτές οι μικρές ροζ, κόκκινες και, καμιά φορά, μωβ γραμμούλες, ελαφρώς δαντελωτές ή κνησμώδεις, οφείλονται σε μικροσκοπικές ρήξεις στις στηρικτικές στιβάδες ιστού κάτω από το δέρμα όταν αυτό τεντώνεται. Για τον λόγο αυτό είναι πιθανό να εμφανιστούν ήδη από την προεφηβεία, λόγω απότομης αλλαγής στο ύψος και το βάρος.


Μια εγκυμονούσα, ωστόσο, έχει έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί μήπως κάνει ραγάδες. Βλέπετε, εκτός από το στήθος, τους γοφούς και την περιοχή πίσω από τα γόνατα, πρέπει να προσέξει και την κοιλιά της. Εάν, βέβαια, λόγω κληρονομικότητας, σωστής διατροφής και άσκησης έχει αποκτήσει πριν την εγκυμοσύνη καλό και ελαστικό δέρμα, μπορεί να περάσει πολλές εγκυμοσύνες χωρίς να δει το παραμικρό σημάδι.

Εάν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο πιθανό είναι να αποκτήσετε ραγάδες, ένας εύκολος τρόπος να μαντέψετε είναι κοιτώντας την μητέρα σας. Εάν φέρει στο δέρμα της αλλοιώσεις από την προεφηβεία ή την εγκυμοσύνη, σημαίνει πως τα γονίδια σας χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κατά του πρώτους μήνες και κατόπιν να βάζετε κιλά προοδευτικά και μέτρια. Γενικά να θυμάστε πως όσο πιο γρήγορα τεντώνει το δέρμα τόσο πιθανότερο είναι να αφήσει κατά την υποχώρησή του κάποιο σημάδι.
  2. Διατηρήστε την ελαστικότητα του δέρματός σας με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C.
  3. Χρησιμοποιήστε βούτυρο κακάο ή αμυγδαλέλαιο για να ενυδατώνετε την κοιλιά, τους γοφούς, το στήθος και όποιο άλλο μέρος σας ανησυχεί. Μπορεί οι έρευνες να μην έχουν διαπιστώσει 100% την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στις ραγάδες, αλλά τουλάχιστον θα καταπολεμήσετε την ξηρότητα και τον κνησμό.Οι κρέμες θα σας ενυδατώσουν και θα χαρίσουν ένα ευχάριστο μασαζ στο έμβρυο.

Plus bonus: Αφήστε τον σύντροφό σας να εφαρμόσει την κρέμα ή το λάδι στα μέρη που χρειάζεται, πιθανότατα θα το ευχαριστηθεί, ενώ το μωρό θα έχει την ευκαιρία να νιώσει ένα ευχάριστο μασάζ από τον πατέρα του!

  1. Τέλος, σε περίπτωση που δεν προλάβατε την δημιουργία τους, χρυσώνοντας το «χάπι», σας λέμε πως τουλάχιστον μετά από λίγο καιρό αυτές θα ξεθωριάσουν αποκτώντας ένα λευκό γυαλιστερό χρώμα. Βέβαια, εάν θέλετε να τις ξεφορτωθείτε μην περιμένετε να συμβεί αυτό. Σπεύσατε στον δερματολόγο σας, ώστε μαζί να τις κάνετε λιγότερο εμφανείς με laser ή Retin-A.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά