Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 23:40 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΚΥΗΣΗ
Εκτύπωση PDF

4 ασκήσεις που δεν πρέπει να κάνεις στην εγκυμοσύνη

Αυτές τις 4 ασκήσεις πρέπει να τις αποφεύγεις όταν είσαι έγκυος

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκτός του ότι βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα, ενδυναμώνει τους μύες, αποτρέπει την πίεση και τον πόνο στη μέση σας, προλαμβάνει τον διαβήτη της κύησης, τηνπροεκλαμψίακαι άλλες διαταραχές της εγκυμοσύνης, ενώ ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή σας.

Πριν επιλέξετε την άσκηση που θα ακολουθήσετε είναι σημαντικό να ζητήσετε την άδεια και την συμβουλή του γιατρού σας, ενώ εάν συμμετέχετε σε κάποια ομάδα καλό είναι να ενημερώσετε τον γυμναστή για την κατάστασή σας. Όπως και να ‘χει, καλό είναι να θυμάστε πως κάποιες ασκήσεις πρέπει να αποφεύγονται με σημαντικότερες τις 4 παρακάτω.

1) Κοιλιακούς

Δεν είναι και η καλύτερη ιδέα δεδομένου του ότι οι κοιλιακοί μύες είναι ήδη τεντωμένοι λόγω εγκυμοσύνης.

2) Προγράμματα Γυμναστικής Υψηλής Έντασης

Η καρδιά σας δουλεύει ήδη σκληρά για να παράξει 30% περισσότερο αίμα για χάρη του μωρού σας. Εάν δεν μπορείτε καθώς γυμνάζεστε να συζητήσετε με κάποιον, τότε μάλλον πρέπει να ρίξετε ρυθμούς.

3) Ασκήσεις με βάρη, ειδικά πάνω από το επίπεδο των ώμων

Δεν θέλετε να επιβαρύνετε περισσότερο την μέση σας.

4) HotYoga

Παρότι η γιόγκα θεωρείται ιδανική για την εγκυμοσύνη, δεν πρέπει να ακολουθήσετε την μόδα που θέλει να γίνεται σε πολύ ζεστό δωμάτιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή της εγκυμοσύνης έχουν συνδεθεί με αποβολές, ενώ  αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτύξει το μωρό ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα. Τέλος, όσον αφορά στην απλή yogaκαλό είναι να αποφεύγετε στάσεις που απαιτούν να κρατήσετε την αναπνοή σας.

SOS Tip: Ακόμα κι αν είστε πρωταθλήτρια, καλό είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μείνετε μακριά από ιππασία, σκι, πατινάζ, πάλη και άρση βαρών. Όλα αυτά επιφυλάσσουν κινδύνους πτώσης και τραυματισμού.

 

Διαβάστε ακόμα: «Stop στην γυμναστική-Ποια σημάδια φανερώνουν πως πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε και να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά