Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 14:55 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΣΥΛΛΗΨΗ
Εκτύπωση PDF

Είμαι γόνιμη ή να κάνουμε απλώς μια πρόβα;

Πώς να βρείτε τις μέρες που είστε πιο γόνιμη.

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες σας. Ακολουθούν 4 απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε πότε είναι ο ιδανικός χρόνος για να προσπαθήσετε να γίνεται μανούλα.

1.Οι γυναίκες είναι συνήθως πιο γόνιμες την περίοδο που ξεκινά 72 ώρες πριν την ωορρηξία και τελειώνει 24 ώρες μετά από αυτήν. Κατά συνέπεια, με το να υπολογίζεται πότε έχετε ωορρηξία αυξάνεται τις πιθανότητες σύλληψης. Υπολογίστε το απλά με τον «μετρητή γόνιμων ημερών».

2.Η ωορρηξία συμβαίνει 12 με 16 ημέρες πριν την επόμενη περίοδό σας. Εάν, λοιπόν, ο κύκλος σας είναι σταθερός μπορείτε πολύ εύκολα να προβλέψετε πότε είναι οι ευνοϊκότερες ημέρες για να προσπαθήσετε να συλλάβετε.

3.Το γυναικείο σώμα τις περισσότερες φορές δείχνει σημάδια των γόνιμων ημερών σας. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα διάφανα, γλιστερά, ελαστικά κολπικά υγρά και η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος από 0,5 έως 1,6, βαθμών κελσίου. Παρακολουθείτε καθημερινά την βλεννογόνο του τραχήλου σας αλλά και την θερμοκρασία του σώματός σας για να εντοπίσετε τις γόνιμες ημέρες σας.

4.Εάν τα παραπάνω σας φαίνονται περίπλοκα, εάν δεν έχετε σταθερό κύκλο κι αν το σώμα σας δεν σας προειδοποιεί ξεκάθαρα και επαρκώς, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κάποιο τεστ ωορρηξίας του εμπορίου. Είναι ένας απλός και αρκετά ακριβής τρόπος, ενώ το κόστος του δεν είναι εντελώς απαγορευτικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα  test ωορρηξίας με 7 ανταλλακτικά σε τιμή προσφοράς στο A-pharmacy

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά