Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 20:33 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Εκτύπωση PDF

Yoga για τον πόνο στην πλάτη

Ο θηλασμός και το αυξανόμενο βάρος του μωρού συχνά έχουν ως αποτέλεσμα τον πόνο σε μέση και πλάτη. Σας βοηθάμε να ανακουφιστείτε με λίγη yoga.

Η yoga αποτελεί μια ζωντανή παράδοση, ένα αρχαίο Ινδικό σύστημα για το σώμα και το πνεύμα, που αφορά στην εξερεύνηση του εαυτού και την ανάπτυξη, και το οποίο είναι τόσο αποτελεσματικό σήμερα, όσο ήταν και για αιώνες. Οι μελέτες δείχνουν πως η εξάσκηση της yoga μπορεί να βοηθήσει στη αύξηση της καρδιοαγγειακής και αναπνευστικής ικανότητας, στη εξισορρόπηση της ενδοκρινολογικής και γαστρεντερικής λειτουργίας και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ακόμα, η εξάσκησή της προσφέρει δύναμη, αντοχή, ανοσία , ενώ βελτιώνει τη διάθεση, την συγκέντρωση και την μνήμη.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που επικεντρώνονται σε διάφορα σημεία του σώματος με σκοπό την ενεργοποίηση, το σφρίγος, τη ισορροπία, την ευλυγισία, την ανακούφιση κοκ. Εμείς σήμερα θα δούμε μερικές στάσεις που θα βοηθήσουν τις θηλάζουσες μανούλες να απαλλαγούν από τον πόνο σε μέση και πλάτη. Φυσικά, οι συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν από τον οποιοδήποτε αισθάνεται παρόμοια δυσφορία, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στις θηλάζουσες μιας και οι στάσεις του θηλασμού και το αυξανόμενο βάρος του παιδιού συνήθως προκαλούν προβλήματα τέτοιας φύσης.

Πριν ξεκινήσετε να θυμάστε ότι πρέπει:

1. Να ξεκινάτε την εξάσκηση με άδειο στομάχι (μην τρώτε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν)

2. Να φοράτε άνετα ρούχα και να είστε ξυπόλητες

3. Να χρησιμοποιείτε ένα στρώμα της yogaγια να νιώθετε άνετα και να μην γλιστράτε

4. Να δουλεύετε το σώμα σας αργά και για όσο διάστημα βρίσκεστε σε μια άσκηση να μην κουνιέστε, να είστε σταθερή και υπομονετική.

5. Να σταματάτε, εάν κάτι σας πονά.

6. Να μην κρατάτε την ανάσα σας. Η αναπνοή είναι ζωτικό συστατικό της yoga. Προτιμάτε να αναπνέετε από την μύτη.

 

 

upward bow pose

modified upward bow

rabbit pose

spinal twist 1

spinal twist 2

dolphin pose

legs up the wall

Φωτογραφίες: igetitfrommymommablog.com

Extra Tip: Ξεκινήστε τις ασκήσεις με μερικές αναπνοές.

Σταθείτε όρθια με τους ώμους χαλαρούς πίσω και κάτω. Εισπνεύστε και εκπνεύστε από την μύτη σταθερά. (16 επαναλήψεις)

Εισπνεύστε σηκώνοντας τα χέρια σας από το πλάι , ενώστε τις παλάμες πάνω από το κεφάλι σας και κατεβάστε τα χέρια σας ενωμένα μπροστά μέχρι το ύψος της καρδιάς καθώς εκπνέετε. (16 επαναλήψεις)

Καθίστε οκλαδόν, φέρτε τα χέρια στην κοιλιά σας, κάτω από το αφαλό. Εισπνεύστε και ξιώστε την να γεμίζει. Εκπνεύστε και νιώστε το αφαλό να προσπαθεί να «ακουμπήσει» την πλάτη καθώς το διάφραγμα αδειάζει. (16 επαναλήψεις)

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά