Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 00:46 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Εκτύπωση PDF

Είναι αυτό το φάρμακο συμβατό με τον θηλασμό;

Ένας έγκυρος τρόπος να μάθεις εάν το φάρμακό που πρόκειται να πάρεις είναι συμβατό με τον θηλασμό.

Οι ενημερωμένες θηλάζουσες μαμάδες το έχουν σαν ευαγγέλιο! Ο λόγος για το e-lactancia.org , ένα έγκυρο site στο οποίο γράφεις το φάρμακο που θέλεις ή σου πρότειναν να πάρεις για να δεις αν είναι συμβατό με τον θηλασμό. Φυσικά, η ιστοσελίδα αυτή δεν βρίσκεται εκεί για να αντικαταστήσει τον γιατρό σας αλλά για να παράσχει και στους δυο σας πληροφορίες που βασίζονται σε ενημερωμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Στο e-lactancia τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες (πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί-κόκκινη) ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Εσείς απλά γράφετε το όνομά του φαρμάκου στην μηχανή αναζήτησης για να πάρετε αποτέλεσμα. Δίπλα στην «ετυμηγορία» οι παιδίατροι της APILAM (Association for Promotion and Cultural and Scientific Research of Breastfeeding) έχουν φροντίσει να αντιπροτείνουν εναλλακτικές λύσεις μηδενικής επικινδυνότητας.

Πριν το χρησιμοποιήσετε, εάν δεν γνωρίζετε ισπανικά, βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει να δείτε τα αποτελέσματα στα αγγλικά. Πηγαίνετε δεξιά από το πορτοκαλί κουμπί που γράφει «Dona Ahora» και εκεί που λέει «Idioma» επιλέξτε «English».

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά