Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 00:12 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Εκτύπωση PDF

9 tips νυχτερινού θηλασμού

Βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διευκολύνετε τον νυχτερινό θηλασμό

Μπορεί ο νυχτερινός θηλασμός να σας αγχώνει, σκεπτόμενη αν θα ξυπνάτε ή πώς θα ανταπεξέλθετε σε τόσες λίγες ώρες ύπνου, αλλά αν οργανωθείτε σωστά, έχετε λίγη υπομονή και ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες θα σας φανεί παιχνιδάκι.

Κρατήστε τα φώτα κλειστά.Για να κάνετε σαφές ότι δεν είναι ημέρα, διατηρήστε τα φώτα σβηστά. Ένα φωτάκι νυκτός αρκεί για να θηλάσετε το μωρό σας.

Αποφύγετε να αλληλεπιδράσετε με το μωρό σας.Επειδή μετά τον θηλασμό θα πρέπει να κοιμηθεί αμέσως, είναι καλύτερο να μην αλληλεπιδράσετε με το μωρό σας για να μην το ξεσηκώσετε. Αν ωστόσο το μικρό σας δεν φαίνεται να ησυχάζει μετά το τάισμα, επιστρατεύστε το λίκνισμα ή το νανούρισμα για να αποκοιμηθεί.

Μην το ταΐσετε αν δεν είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε το μωρό σας για να φάει αν το ίδιο δεν ξυπνήσει από μόνο του (συνήθως κάθε 2 με 3 ώρες). Οι πέντε ώρες είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορεί να παραμείνει το μωρό χωρίς γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το παραπάνω δεν ισχύει για τα νεογέννητα μωρά, τα μωρά που έχουν λιγότερο βάρος από το κανονικό ή αν ο γιατρός σας έχει συμβουλεύσει κάτι διαφορετικό.

Αφήστε του χρόνο να ρευτεί. Όπως ακριβώς και κατά τη διάρκεια του ημερήσιου θηλασμού έτσι και το βράδυ θα πρέπει να βοηθήσετε το μικρό σας να ρευτεί καθώς αν παγιδευτεί αέρας στο στομάχι του ο ύπνος του δεν θα είναι ήρεμος.

Φροντίστε το μωράκι σας να κοιμάται κοντά σας. Μέχρι τους 6 μήνες συνίσταται από τους γιατρούς το μωρό σας να κοιμάται σε κούνια ή καλαθούνα στο ίδιο δωμάτιο με εσάς. Έτσι ο βραδινός θηλασμός θα είναι πιο εύκολος.

Αλλάξτε του πάνα μόνο αν είναι απαραίτητο. Επειδή είναι πιθανό να ξυπνήσει όταν του αλλάζετε πάνα, αποφύγετέ το εκτός και αν είναι απαραίτητο. Εάν χρειαστεί να το αλλάξετε βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας δεν είναι κρύα κι αν είναι φροντίστε να τα ζεστάνετε πριν ακουμπήσετε το δερματάκι του γιατί μπορεί να ξυπνήσει.

Οργανωθείτε. Έχετε δηλαδή κοντά σας όσα χρειάζεστε για τον θηλασμό, όπως νερό, πάνες, κάποιο snack για εσάς ή οτιδήποτε άλλο σας φαίνεται χρήσιμο για να αποφύγετε να ψάχνετε μέσα στη νύχτα ή να κάνετε άσκοπες βόλτες σε όλο το σπίτι.

Κρύψτε το ρολόι. Αποφύγετε να κοιτάτε τι ώρα είναι όταν ξυπνήσετε το βράδυ για να ταΐσετε το μωρό σας καθώς και τα λεπτά που περνούν όσο το θηλάζετε μιας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αγχωθείτε για τις λίγες ώρες που κοιμάστε.

Ζητήστε βοήθεια. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο σύντροφός σας κατά το βραδινό θηλασμό είναι πολύτιμη ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους. Εάν ξυπνήσει και είναι πρόθυμος ζητήστε του, λόγου χάρη, να σας φέρει το μωρό στο κρεβάτι και να το νανουρίσει μετά το θηλασμό αν δεν αποκοιμιέται μόνο του.

Διαβάστε ακόμα: "Νυχτερινός θηλασμός, ο πολύτιμος!"


10626854 816463315041990 4237491499032571483 n

 

Σας προτείνουμε!

Ασφαλές co-sleeping με φορητή βρεφική κούνια.
Κοιμηθείτε μαζί με το μωράκι σας, κάντε τον θηλασμό πιο εύκολο, τον ύπνο πιο ξεκούραστο και το δέσιμο πιο δυνατό.
Αυτό το προϊόν δεν θα το βρείτε αλλού, μόνο στο Cosycorner.gr!

Δείτε το online εδώ:
http://bit.ly/109CtRS

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά