Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 02:57 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΤΟΚΕΤΟΣ
Εκτύπωση PDF

4 παράξενα συμπτώματα του τοκετού

4 συμπτώματα του τοκετού που μπορεί να σας ξαφνιάσουν

Για να μην σας ξαφνιάσει τίποτα όσο θα είστε στην αίθουσα τοκετού, πάρτε μια ιδέα από μερικά παράξενα συμπτώματα που είναι πιθανό να βιώσετε λίγο πριν πάρετε στην αγκαλιά σας το νεογέννητο μωράκι σας.  

Συσπάσεις σε "λάθος" σημείο. Αν εκτός από τις συσπάσεις που αισθάνεστε στην κοιλιακή χώρα πονάει και η μέση σας σημαίνει πως το μωρό σας είναι στραμμένο προς την κοιλιά σας πιέζοντας με το πίσω μέρος του κεφαλιού του την πλάτη σας.

Ναυτία. Η αίσθηση ναυτίας και ο εμετός δεν είναι σπάνια φαινόμενα κατά τη διάρκεια του τοκετού και οφείλονται στις ορμόνες. Το άρωμα ενός αγαπημένου αιθέριου ελαίου θα σας σώσει σε αυτή την περίπτωση. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να ρίξει 2-3 σταγόνες σε ένα πανί και να σας το φέρνει κοντά στη μύτη σας κάθε φορά που αισθάνεστε ναυτία.

Τρέμουλο.Στο διάστημα ανάμεσα στο ενεργό στάδιο του τοκετού και την έξοδο του μωρού, όταν οι συσπάσεις γίνονται δυνατές και είναι πολύ συχνές, είναι πιθανόν να βιώσετε τρέμουλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις το τρέμουλο αυτό αποδίδεται στην επισκληρίδιο ένεση αλλά έχει παρατηρηθεί και σε περιπτώσεις φυσικού τοκετού. Ωστόσο σε αυτή τη φάση του τοκετού είναι φυσιολογικό το σώμα αφού καταβάλλει προσπάθεια να δείξει σημάδια έντασης.

Αίσθηση καύσου.Έχετε ακούσει για τον πόνο των συσπάσεων, αλλά είναι πιθανό να αισθανθείτε και ένα ελαφρύ κάψιμο τη στιγμή που ξεπροβάλλει το κεφαλάκι του μωρού. Η αίσθηση αυτή δεν διαρκεί παρά μόνο μερικά λεπτά και το ανακουφιστικό είναι ότι σηματοδοτεί ότι ο τοκετός φτάνει στο τέλος του.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά