Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 23:20 ΜΩΡΟ (0-12) - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκτύπωση PDF

16 φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε!

Φωτογραφίες του μικρού σας που επιβάλλεται να έχετε στο παιδικό άλμπουμ

Αν ακόμα δεν έχετε βγάλει αρκετές φωτογραφίες που να γεμίζουν ένα μεγάλο άλμπουμ ή το μεγαλύτερο μέρος του σκληρού σας δίσκου σπεύσατε όσο είναι καιρός! Επιβάλλεται μέχρι το πρώτο έτος να έχετε απαθανατίσει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του, από το πρώτο του μπανάκι μέχρι τα πρώτα του βήματα. Το μικρό σας, άλλωστε, θα μεγαλώσει γρήγορα και οι μοναδικές του στιγμές, αξίζει να αποτυπωθούν στο χαρτί ή να παραμείνουν στην οθόνη του υπολογιστή σας επισφραγίζοντας τις πιο γλυκές σας αναμνήσεις.  

Στο μαιευτήριο. Η πρώτη του φωτογραφία λίγες ώρες μετά τη γέννηση θα γίνει ανάρπαστη από συγγενείς και φίλους και θα σας θυμίζει πάντα την συγκίνησή σας όταν το κρατήσατε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας.

Κατά τον θηλασμό. Επιτρέψτε στο σύντροφό σας να τραβήξει μερικές φωτογραφίες όσο το θηλάζετε για να κοιτάτε πάντα τις πιο τρυφερές σας στιγμές.

Με τον μπαμπά. Το βλέμμα του καθώς κοιτάζει το μωρό σας αλλά και ο παράξενος τρόπος που αναμφίβολα το κρατάει αξίζει να απαθανατιστούν σε μερικές μοναδικές φωτογραφίες.

Ότανκοιμάται.Πόσες φορές έχετε πλησιάσει την κούνια του για να αντικρίσετε το αγγελικό του πρόσωπο παραδομένο στον ύπνο; Μια φωτογραφία από εκείνες τις βραδιές πρέπει αναμφίβολα να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ σας.

Η αστεία φωτογραφία. Μια χαρακτηριστική του γκριμάτσα, ένα περίεργο βλέμμα, ο τρόπος που κάθεται ή μερικά αξεσουάρ που συνηθίζει να περιεργάζεται βάζοντάς τα πάνω του, όπως ένα δικό σας καπέλο ή τα γυαλιά ηλίου, θα σας μείνουν αξέχαστα ούτως ή άλλως, αλλά αξίζει να έχετε και μερικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Το χαμόγελο.Έχετε κλείσει στην καρδιά σας το πρώτο του χαμόγελο και διαρκώς επιχειρείτε να το κάνετε να γελάσει, έχοντας και το ωραιότερο θέμα για φωτογράφιση.

Μικρές λεπτομέρειες. Δοκιμάστε να βγάλετε μερικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες εστιάζοντας σε λεπτομέρειες όπως στα μικροσκοπικά χεράκια και πατουσίτσες μέσα στα δικά σας για να φαίνεται η αντίθεση ή τα χειλάκια και τα ματάκια του.

Τα πρώτα του δόντια.Μπορεί να μην είναι και η καλύτερη του περίοδος αλλά τα πρώτα του δοντάκια που ξεπροβάλλουν ή το μασούλημα των ειδικών παιχνιδιών που απαλύνουν τον πόνο, αποτελούν ενδιαφέροντα θέματα για φωτογράφιση.

Μπουσουλώντας. Όποιο και αν είναι το στυλ του όταν μπουσουλάει, κρατήστε για πάντα στη μνήμη σας το συγκεντρωμένο από την προσπάθειά του προσωπάκι.

Η ακαταστασία του φαγητού. Όση αναστάτωση κι αν σας προκαλεί τώρα το θέαμα δεν μπορεί παρά να γελάτε όταν μετά από μερικά χρόνια αντικρίζετε φωτογραφίες όπου είναι πασαλειμμένο με κρέμα από την κορυφή έως τα νύχια!

Στην μπανιέρα. Βάλτε το να ποζάρει με λίγες σαπουνάδες στα μαλλιά και παρέα με τα παιχνίδια του στην μπανιέρα του!

Οικογενειακές φωτογραφίες. Επιβάλλεται τουλάχιστον μια φωτογραφία όπου θα είστε όλοι μαζί αγκαλιά, μια φωτογραφία με το αδερφάκι του και μια με κάθε παππού και γιαγιά.

Με το κατοικίδιο ζωάκι. Δοκιμάστε να τραβήξετε μια τρυφερή στιγμή με το μικρό σας και το κατοικίδιο ζωάκι σας.

Τα πρώτα του βήματα. Ο ενθουσιασμός για τα πρώτα βήματα αξίζει και με το παραπάνω να είναι το θέμα μιας σειράς φωτογραφιών.

Στην παραλία. Και μιας που το καλοκαίρι είναι εδώ, επιβάλλεται να συμπεριλάβετε στο άλμπουμ σας το μικρό σας στην παραλία ενώ παίζει με την άμμο ή βρίσκεται στην ακροθαλασσιά.

Στα γενέθλια. Η πρώτη του τούρτα και τα χεράκια που προσπαθούν να βουτήξουν μέσα πριν σβήσει το ένα κεράκι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. 

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά