Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 18:13 ΜΩΡΟ (0-12) - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκτύπωση PDF

μωρό που κλαίει

Μερικές ιδέες για να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν κλαίει

Το κλάμα είναι ένας τρόπος για να επικοινωνήσει το μικρό σας με το περιβάλλον. Δεν έχει άλλο τρόπο για να τραβήξει την προσοχή σας και να σιγουρευτεί ότι θα φροντίσετε τις ανάγκες του. Αν όμως έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το μικρό σας συνεχίζει να κλαίει τι μπορείτε να κάνετε; Διαβάστε μερικούς τρόπους που μπορεί να το βοηθήσουν να ηρεμήσει.

  • Η επαφή είναι καθησυχαστική για τα περισσότερα μωρά καθώς τα βοηθάει να χαλαρώσουν.
  • Κάντε του ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό μπορεί να καθησυχάσει τα μωρά καθώς είναι από τις σπάνιες φορές που αισθάνονται χωρίς βάρος, να απλώνονται και να κλωτσάνε. Μετά την βουτιά μπορείτε να του προσφέρετε ένα επίσης ανακουφιστικό μασαζάκι!
  • Τυλίξτε του μια βρεγμένη ζεστή πετσέτα γύρω από την κοιλίτσα του. Τα καθησυχάζει και τα κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Βάλτε ένα τηλεφωνικό κατάλογο κάτω από το στρώμα της κούνιας στο σημείο που ακουμπάει το κεφαλάκι του. Αν υποπτευθείτε ότι κλαίει εξαιτίας αερίων, αυτή η τεχνική μπορεί να είναι αποτελεσματική καθώς το κεφαλάκι του θα βρίσκεται ψηλότερα από το στομάχι του επιτρέποντας έτσι τον αέρα να διοχετευθεί προς τα πάνω και ανακουφίζοντας το φούσκωμα.
  • Αντί για καθησυχαστικά νανουρίσματα δοκιμάστε να το σταματήσετε με δυνατά και επαναλαμβανόμενα «σσσσ» ή με λευκούς θορύβους (θα βρείτε στο YouTube αλλά την ίδια δουλειά κάνει και ο ήχος από το πιστολάκι ή το πλυντήριο που πλένει). Ενδέχεται το μωρό σας να σταματήσει το κλάμα στην προσπάθειά του να ακούσει τι είναι αυτό αλλά και γιατί μπορεί να του θυμίζει ήχους παρόμοιους με τους ρυθμικούς θορύβους που άκουγε κατά την κύηση.
  • Ελέγξτε τη θερμοκρασία του μωρού σας αγγίζοντας το σβέρκο του καθώς μπορεί να κλαίει επειδή ζεσταίνεται ή κρυώνει. Αν ο σβέρκος του είναι ζεστός σημαίνει ότι είναι εντάξει. Ελέγξτε ωστόσο, αν έχει ιδρώσει. Φροντίστε να μην το ντύνετε πολύ βαριά.
  • Κρατήστε το μπρούμυτα με το ένα χέρι
  • Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα κρατήστε το μικρό σας κατά μήκος του χεριού σας με το κεφαλάκι του προς τον αγκώνας σας και το στομάχι του στην παλάμη σας. Κατεβάζοντας ελαφρά το χέρι σας θα εξασφαλίσετε ότι το κεφαλάκι του βρίσκεται πιο ψηλά από το στομαχάκι του ανακουφίζοντας το από τα αέρια.
  • Βγάλτε του την πάνα και αφήστε το λίγο γυμνό στον φρέσκο αέρα. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό αν υποπτεύεστε ότι μπορεί να έχει συγκαεί από τις πάνες.
  • Πηγαίνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή το καροτσάκι. Η κίνηση βοηθάει τα παιδιά να ηρεμούν.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά