Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 23:39 ΜΩΡΟ (0-12) - ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Εκτύπωση PDF

DIY: Προστατευτικό για το χέρι σας

Φτιάξτε μόνη σας προστατευτικό χεριού για ευκολότερη μεταφορά του μωρού σας!

Όλα τα βρεφικά προϊόντα  -καθίσματα αυτοκινήτων, ριλάξ, πορτ μπεμπέ- είναι αρκετά βαριά, ακόμα και όταν το μωρό δεν βρίσκεται μέσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα χέρια να κουράζονται και η μεταφορά του παιδιού να γίνεται μαρτύριο.

Ένας εύκολος τρόπος, που σχεδόν όλες οι μαμάδες ανακαλύπτουν εν καιρώ, είναι να περάσετε το χερούλι στο εσωτερικό του αγκώνα σας. Ωστόσο, και αυτό ενέχει τον κίνδυνο να μελανιάσει η περιοχή και να πονάει μετά από μια αρκετά μακρινή διαδρομή ή από πολύωρη αναμονή στην ουρά.

Γι’ αυτό και υπάρχει η παρακάτω κατασκευή. Εάν, λοιπόν, πιάνουν τα χέρια σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ξεκινήστε!

Υλικά

28x18 εκατοστά αφρολέξ

2 κομμάτια ύφασμα 36x22 εκατοστά

Χάρακας-Στυλό-Κοφτήρι

Αυτοκόλλητη ταινία βέλκρο

Εκτέλεση

  1. photo 2 3-001Μαρκάρετε και κόψτε το αφρολέξ στην σωστή διάσταση (28x
  2. Ράψτε τα δύο κομμάτια υφάσματος μεταξύ τους σαν να φτιάχνετε μια μικρή μαξιλαροθήκη. Δηλαδή ράψτε τα δύο μήκη και το ένα πλάτος, αφήνοντας ανοιχτή μόνο την μία μεριά.
  3. Κολλήστε το βέλκρο από την μεριά του πλάτους που έχετε ήδη ράψει και εάν έχετε ραπτομηχανή ράψτε το και από τις τέσσερεις πλευρές για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  4. Στην συνέχεια, τοποθετήστε το αφροέξ μέσα στην «μαξιλαροθήκη» που έχετε δημιουργήσει και ράψτε και το τελευταίο ανοιχτό τμήμα. Η τοποθέτηση του αφρολέξ μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη μιας και είναι μαλακό και έχει την τάση να τσακίζει αλλά με λίγη υπομονή και επιμονή θα τα κατφέρετε.
  5. Τέλος, κολλήστε και ράψτε κι άλλο ένα κομμάτι βέλκρο από την αντίθετη πλευρά και όψη και ρολάρετέ το για να το τοποθετήσετε στο χερούλι!

Πηγή: alittleboltoflife.com

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά