Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 22:58 ΜΩΡΟ (0-12) - ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ
Εκτύπωση PDF

Κρέμα από τα χεράκια σας

Do’s και don’ts για τη σπιτική κρέμα του μωρού σας

Η σπιτική κρέμα με φρέσκα υλικά είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατροφή του μωρού σας όταν αρχίσει να γεύεται στερεά τροφή. Πριν αρχίσετε να ετοιμάζετε τις κρεμούλες του, συμβουλευτείτε μερικούς απλούς κανόνες για επιτυχημένα γεύματα.  

Μην ετοιμάζετε υπερβολικές ποσότητες. Αποφύγετε να ετοιμάζετε πολύ μεγάλες ποσότητες αφενός γιατί θα καταλήξουν στον κάδο απορριμμάτων, αφετέρου γιατί ακόμα δεν ξέρετε αν το μικρό σας έχει αλλεργία σε κάποιο συστατικό. 

Πολτοποιήστε τα συστατικά καλά.Βεβαιωθείτε ότι πολτοποιείτε καλά τα υλικά σας, γιατί το μωρό σας που δεν έχει συνηθίσει την υφή της πιο στέρεας τροφής είναι πιθανό να αρνηθεί το φαγητό του.

Δοκιμάστε διάφορα φρούτα και λαχανικά. Ανά τρεις ημέρες μπορείτε να εισάγεται και ένα νέο τρόφιμο στην διατροφή του. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής και μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε και αντισυμβατικές γεύσεις, όπως γλυκοπατάτα ή αβοκάντο, αλλά και συνδυασμούς .

Δοκιμάστε καθετί που φτιάχνετε. Καλό είναι να δοκιμάσετε οτιδήποτε φτιάχνετε για το μωρό σας καταρχάς για να διαπιστώσετε αν είναι εντάξει και κατά δεύτερον γιατί ποτέ δεν ξέρετε: η κρέμα του μωρού μπορεί να αποτελέσει το καινούργιο σας ντιπ  στο επόμενο τραπέζι. Φυσικά δεν κάνει να δοκιμάζετε με το ίδιο κουτάλι που θα ταΐσετε το μωρό για να μην μεταφέρετε στην κρέμα και κατ’ επέκταση στο μωρό σας μικρόβια.

Αποθηκεύστε την κρέμα σε παγοθήκες. Οι παγοθήκες είναι ιδανικό αποθηκευτικό δοχείο για την κρέμα του, που θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να μη μαγειρεύετε καθημερινά. Εξάλλου η ποσότητα του φαγητού του είναι πολύ μικρή, επομένως η χωρητικότητα μιας παγοθήκης είναι αρκετή για τα γεύματα δύο – τριών ημερών.

 

Μάθετε πως θα φτιάχνετε σπιτικό ρυζάλευρο εδώ.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά