Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 16:07 ΜΩΡΟ (0-12) - ΥΓΕΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ασφάλεια στο καρεκλάκι του μικρού σας

Τι να προσέξετε για να ελέγξετε αν το καρεκλάκι του μωρού σας είναι ασφαλές

Βγαίνετε έξω οικογενειακώς σε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο και σας προσφέρουν το ειδικό καρεκλάκι για να καθίσει το μωρό σας. Είστε σίγουροι όμως ότι είναι ασφαλές; Πριν το χρησιμοποιήσετε, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο. Δείτε τι να προσέξετε.

  1. Η πλάτη του καθίσματος θα πρέπει να είναι ψηλότερη από τους ώμους του μικρού σας.
  2. Η καρέκλα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 σημεία ασφαλείας, τα οποία θα στηρίζουν και θα συγκρατούν το σώμα του μωρού σας. Η μία ζώνη καλό είναι να περνάει γύρω από το στήθος του και η άλλη ανάμεσα από τα πόδια του.
  3. Η καρέκλα θα πρέπει να είναι σταθερή. Ελέγξτε ότι η πλάτη της καρέκλας δεν πηγαίνει προς τα πίσω και πως όλη η καρέκλα δεν μετακινείται όταν ασκείται πίεση ή τη μετακινείτε. Ελέγξτε ακόμα τη βάση της για να διαπιστώσετε αν είναι πλατιά και σταθερή.
  4. Κοιτάξτε αν υπάρχουν επικίνδυνες γωνίες ή μέρη που μετακινούνται και είναι επικίνδυνο να εγκλωβίσουν τα δαχτυλάκια του ή τα πέλματά του.
  5. Αν η καρέκλα έχει ροδάκια, ελέγξτε αν έχει φρένα, μπροστά ή πίσω, αν λειτουργούν και αν είναι ενεργοποιημένα.
  6. Τέλος, μην ξεχάσετε να την ελέγξετε για τυχόν φθορές, σπασίματα ή μικροεξαρτήματα (π.χ. βίδες)  που μπαινοβγαίνουν και μπορεί το μικρό σας να τα αρπάξει και να τα καταπιεί.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά