Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 22:38 ΝΗΠΙΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκτύπωση PDF

Βιβλίο από σπίτι

Σχεδιάστε και γράψτε μαζί ένα βιβλίο γεμάτο με τις ιστορίες του

Τα νήπια αγαπούν τις ιστορίες, τόσο να τις ακούν όσο και να τις διηγούνται. Έχουν αστείρευτη φαντασία και ανάγκη να εκφραστούν. Δώστε τη δυνατότητα στο βλαστάρι σας να νιώσει ένας μικρός παραμυθάς και να αποτυπώσει τις ιδέες του – όσο σουρεαλιστικές και αν είναι – σε ένα βιβλίο που θα έχετε φτιάξει μαζί.

  • Χρησιμοποιήστε 8 μεγάλα φύλλα από χαρτόνι, χαρτί χειροτεχνίας ή τσόχα και διπλώστε στα τέσσερα.
  • Ενώστε τα μεταξύ τους είτε με κλωστή (ράβοντας με βελόνα) είτε με συρραπτικό. Κόψτε με ένα ψαλίδι, μαχαίρι ή χαρτοκόπτη τις ενωμένες σελίδες και έχετε έτοιμο ένα βιβλίο 32 σελίδων.
  • Βιβλίο για νήπιαΔώστε στο μικρό σας αυτοκόλλητα και μαρκαδόρους και αφήστε το ελεύθερο να σχεδιάσει, να χρωματίσει και να διακοσμήσει το πάνω ή το κάτω μισό από τις σελίδες.
  • Ρωτήστε το παιδί σας να σας πει ιστορίες για καθετί που ζωγράφισε και αποτυπώστε σε κάθε σελίδα τη διήγησή του.
  • Μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες για να ολοκληρώσετε το βιβλίο, μιας και η προσοχή των νηπίων αποσπάται σχετικά εύκολα.
  • Προσανατολίστε το μικρό σας σε ένα θέμα που το ενδιαφέρει. Για παράδειγμα τα ζωάκια ή τα αυτοκίνητα. Μπορείτε έτσι να κόψετε σχετικές φωτογραφίες από περιοδικά, να τις κολλήσετε στις σελίδες του βιβλίου και να δημιουργήσετε μια ιστορία με συνέχεια.
  • Απολαύστε τη διαδικασία και επιτρέψτε τα λάθη. Σημασία έχει να εμπνεύσετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία στο μικρό σας και όχι να φτιάξετε το τέλειο βιβλίο. Δεν πειράζει αν κάποια σελίδα σκιστεί ή μουντζουρωθεί ή αν εγκαταλείψετε το εγχείρημα για να το δοκιμάσετε πάλι αργότερα.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά