Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 03:06 ΝΗΠΙΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκτύπωση PDF

Μυστικά για εύκολη εκπαίδευση στο γιογιό

Εκπαιδεύστε γρήγορα και εύκολα το μικρό σας στη χρήση του γιογιό προετοιμάζοντάς το με αυτούς του 5 τρόπους

Η εκπαίδευση για τη χρήση του γιογιό μπορεί να σας φαίνεται βουνό, αλλά με τις κατάλληλες μεθόδους το μικρό σας θα τα καταφέρει μια χαρά να ξεπεράσει το μεταβατικό αυτό στάδιο. Η συνήθεια και η εξοικείωση με τη νέα αυτή διαδικασία αλλά και η συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει από την πλευρά του, καλό είναι να γίνει νωρίς και σταδιακά για να έχετε γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα. Για να διευκολύνετε την εκπαίδευση σας παρουσιάζουμε πέντε μυστικά.  

Αναγνωρίστε πότε το μωρό σας θέλει να ουρήσει ή να κάνει κακά του και συνδέστε την ανάγκη αυτή με μια λέξη ή φράση.Πού θα βοηθήσει αυτό; Θα καταλάβει τι ακριβώς εννοείται με αυτή τη λέξη ή φράση, θα συνειδητοποιήσει την κατάσταση (αντί να την αγνοεί) και θα του δείξετε πως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό που μπορεί να μοιράζεται και όχι κάτι για το οποίο θα ντρέπεται.

Αφήστε το μικρό σας να σας κοιτάζει όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα. Αυτό είναι βοηθητικό γιατί θα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει θέλω να πάω τουαλέτα. Παράλληλα ένα παιδί έχει την τάση να μιμείται επομένως θα του είναι πιο φυσικό να ακολουθήσει το παράδειγμα σας και να χρησιμοποιήσει τη λεκάνη.

Αγοράστε ένα γιογιό και παρουσιάστε το στο μικρό σας πριν ακόμα το χρησιμοποιήσει. Θα έχει εξοικειωθεί με το γιογιό και θα περάσει την φάση της εξερεύνησης αυτού του νέου αντικειμένου πριν δημιουργηθούν καθυστερήσεις κατά την εκπαίδευση για τη χρήση του.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάθεται στο γιογιό ακόμα και όταν φοράει την πάνα του. Έτσι του καθορίζετε ποιο είναι το σωστό σημείο για να κάνει τσίσα ή κακά του, του δίνετε μια αίσθηση του πώς θα είναι όταν δεν θα φοράει πάνα και έτσι το βοηθάτε να μην συνηθίζει να κυκλοφορεί με λερωμένη πάνα.

Αφαιρείτε του την πάνα κάθε τόσο. Θα αρχίσει έτσι να συνηθίζει με την απουσία της πάνας, όταν συμβεί το ατύχημα θα συνειδητοποιήσει στην πράξη τι συμβαίνει στο σώμα του κάθε φορά που κάνει τσίσα ή κακά και φυσικά θα νιώθει πιο άνετα (σκεφτείτε μόνο την αίσθηση μιας λερωμένης πάνας στο δερματάκι του). 

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά