Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 21:59 ΝΗΠΙΟ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Εκτύπωση PDF

3 λόγοι που δεν πρέπει να φιλάμε τα παιδιά στο στόμα

Είναι κακό να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα;

Οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς επιλέγουν να εκφράσουν την αγάπη και την στοργή στα παιδιά τους είναι πολλοί: χάδια, αγκαλιές, γαργαλιτά και φυσικά φιλιά! Και παρότι οι περισσότεροι επιλέγουν να φιλούν τα μικρά τους στο μάγουλο, πολλοί είναι εκείνοι που τα φιλούν στο στόμα.

Είναι άραγε επιζήμιο κάτι τέτοιο; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι απόλυτη, αφού κάθε παιδί και κάθε περίπτωση είναι διφορετικά, ωστόσο η συνήθεια αυτοί κρύβοι τρεις σημαντικούς κινδύνους:

1) Μετάδοση Μικροβίων

Οι ενήλικοι οργανισμοί είναι πιο ανθεκτικοί στα μικρόβια, ενώ είναι εφοδιασμένοι με περισσότερα αντισώματα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όμως, πάντοτε στην περίπτωση των παιδιών. Η στοματική, λοιπόν, επαφή μεταφέρει μικρόβια και μπορεί να προξενήσει ασθένειες.

2) Σύγχυση

Πριν από την ηλικία των 4-5 ετών η συνήθεια αυτή δεν βλάπτει ψυχικά το παιδί. Μετά το πέρας, όμως, αυτού του ηλικιακού ορίου το παιδί είναι πιθανό να μπερδευτεί ως προς τα όρια που ισχύουν ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

3) Σεξουαλικότητα

Το ίδιο ηλικιακό όριο ισχύει και στην περίπτωση της σεξουαλικότητας, η οποία ξεκινά να αναπτύσσεται στα παιδιά κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών. Η συνήθεια να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα μετά το πέρας των 4-5 ετών μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αναγάγει τον γονεά σε υποκείμενο της σεξουαλικής επιθυμίας του παιδιού, ακόμα και ασυνείδητα.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά