Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 11:07 ΝΗΠΙΟ - ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ
Εκτύπωση PDF

Κλαψούρισμα

Πώς να αντιμετωπίσετε το μικρό σας που κλαψουρίζει.

Η εικόνα ενός παιδιού να ζητάει επίμονα κάτι κλαψουρίζοντας συνεχώς είναι πολύ συνηθισμένη. Εάν συμβαίνει τακτικά και με το δικό, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ψύχραιμοι και να θέσετε όριά κάνοντάς το να σταματήσει.

Το πρόβλημα είναι ότι το κλαψούρισμα μπορεί εύκολα να κάνει τους γονείς να χάσουν την υπομονή τους και να ενδώσουν στις επιθυμίες του παιδιού. Ωστόσο, η υποχώρησή σας περνάει στα παιδιά το μήνυμα πως αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν. 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε να εγκαταλείψει αυτήν την ενοχλητική συνήθεια είναι να πείτε στο μικρό ότι όταν κλαψουρίζει δεν μπορείτε να το ακούσετε και πως πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί την κανονική του φωνή. Όταν κλαψουρίζει, απλά μην του δίνετε σημασία και ασχοληθείτε με αυτό που κάνατε και πριν. Αν το αγνοείτε μέχρι να σταματήσει, είναι πιθανό να μην ακολουθεί αυτόν τον τρόπο την επόμενη φορά, αφού θα καταλάβει πως δεν έχει αποτελέσματα. Προσέξτε, βέβαια, να στρέψετε την προσοχή σας στο μικρό σας τη στιγμή που θα σταματήσει το κλαψούρισμα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαχειριστείτε ένα νήπιο που ξεφεύγει από τα όρια πιέζοντάς σας, είναι να είστε ξεκάθαροι με τους κανόνες που έχετε θέσει. Απλά υπενθυμίστε του τον ανάλογο κανόνα. Φροντίστε, βέβαια, κάθε κανόνας να ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά