Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 00:47 ΝΗΠΙΟ - ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ
Εκτύπωση PDF

Δημόσιες τουαλέτες

Νιώθει άβολα στο να χρησιμοποιεί τις δημόσιες τουαλέτες; Βοηθήστε το με μερικά έξυπνα tips. Plus ποιο μπάνιο να επιλέγει ο γονιός του αντίθετου φύλου όταν οδηγεί το παιδάκι του στο WC.

Το νήπιό σας μόλις έμαθε να χρησιμοποιεί την λεκάνη της τουαλέτας και είστε πανευτυχείς. Κάθε τόσο πηγαίνει στο μπάνιο, κατεβάζει το βρακάκι του βολεύεται στο ειδικό καθισματάκι. Μάλιστα νιώθει τόσο περήφανο για τον εαυτό του που ούτε το γιογιό θέλει πια να χρησιμοποιεί ούτε τις πάνες.

Το πρόβλημα, όμως, τώρα είναι τα δημόσια αποχωρητήρια. Σε αυτά το μικρό σας δεν αισθάνεται καθόλου άνετα. Λίγο ο άγνωστος χώρος, λίγο το γεγονός πως δεν μπορεί ούτε και πρέπει να κάτσει στην λεκάνη και η επιθυμία, παρότι δεν φεύγει, αρχίζει να καταπιέζεται. Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα tips για να ξεπεράσετε και αυτό το εμπόδιο.

1.Προνοήστε. Οδηγήστε το παιδάκι σας στην τουαλέτα ακριβώς πριν φύγετε από το σπίτι. Πείτε του να κάτσει ακόμα κι αν διαμαρτύρεται πως δεν θέλει. Η κύστη του μπορεί να μην έχει γεμίσει ώστε να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο, αλλά σίγουρα δεν είναι… άνευ περιεχομένου!

Δημόσιες τουαλέτες2.Πραγματοποιήστε μια επίσκεψη. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας (το εστιατόριο, το εμπορικό κτλ.) κάντε μια διερευνητική επίσκεψη στις τουαλέτες. Στόχος είναι να εξοικειωθεί το μικρούλι σας με τον χώρο. Πλύνετε τα χέρια σας, χτενίστε τα μαλλιά σας και, γενικά, ξοδέψτε μερικά λεπτά στον συγκεκριμένο χώρο.

3.Αν σας δοθεί η δυνατότητα επιλέξτε. Όταν το μικρούλι σας θελήσει να επισκεφτεί το WC συνοδεύεστε το και επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες αναπήρων. Αυτές συνήθως είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος -κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει αρκετός χώρος και για τους δυο σας- πιο καθαρές, με πιο χαμηλές λεκάνες και ειδικές λαβές.

4.Διώξτε την βρωμιά! Καθαρίστε με ειδικά υγρά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια την λεκάνη και στρώστε πάνω της κομμάτια από χαρτί υγείας, ώστε να κάτσει το μικρούλι σας πάνω τους. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μια τουαλέτα που είναι φανερά βρώμικη και αναδύει άσχημη μυρωδιά.

5.Σκεφτείτε εναλλακτικά! Εάν είναι απόλυτη ανάγκη και βρεθείτε σε μια όχι και τόσο καθαρή τουαλέτα, βάλτε το παιδάκι σας να πατήσει πάνω στην λεκάνη και να ανακουφιστεί σε βαθύ κάθισμα. Φροντίστε φυσικά να το κρατάτε κατά τη διάρκεια και μην ξεχάσετε, όσο βρώμικος κι αν είναι ο χώρος, να καθαρίσετε τις πατημασιές του παιδιού σας.

 

Ανδρικές η γυναικείες;

Όταν ο πατέρας πρέπει να πάει την κόρη του στο μπάνιο ή η μητέρα τον γιο της, πάντα υπάρχουν κάποια δευτερόλεπτα αναποφασιστικότητας σχετικά με την τουαλέτα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Το πιο εύκολο είναι να πηγαίνει ο γονιός το παιδί του στο μπάνιο που χρησιμοποιεί ο ίδιος, δηλαδή η μητέρα στις γυναικείες και ο πατέρας στις ανδρικές. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης ιδιωτικότητας στα ανδρικά μπάνια θα πρέπει ο πατέρας να είναι πολύ προσεκτικός. Καταρχήν, θα πρέπει να ελέγχει εάν έχει κόσμο και να περιμένει μέχρι το «τοπίο» να είναι καθαρό. Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, λόγω συνωστισμού, καλύτερα να επιλέξει τα μερικά άβολα δευτερόλεπτα στις γυναικείες τουαλέτες. Ωστόσο, πριν μπει θα πρέπει να χτυπήσει την πόρτα, να ζητήσει «συγγνώμη» και να πει πως υπάρχει μια περίπτωση… έκτακτης ανάγκης. Όσο κι αν δεν θέλει να τραβήξει τα γυναικεία βλέμματα, είναι πάντα πιο ευγενικό να δηλώνει ξεκάθαρα τον λόγο παρουσίας του σε ένα μέρος που κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά