Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 14:16 ΝΗΠΙΟ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εκτύπωση PDF

Τι περισσότερο προσφέρει το γιαούρτι από το γάλα;

Τι περισσότερο προσφέρει το γιαούρτι από το γάλα;

*Με την συνεργασία της διαιτολόγου-διατροφολόγου, Ακριβής Μπαμπαρούτση-Αποστολίδη.

Το γιαούρτι διαθέτει όλα τα συστατικά του γάλακτος αλλά, επειδή είναι σε συμπυκνωμένη μορφή, περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Επιπλέον, το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.

Οι παιδίατροι συνιστούν να προστίθεται γιαούρτι στη διατροφή από τη βρεφική κιόλας ηλικία και να συνδυάζεται με φρούτα και δημητριακά. Αυτός ο διατροφικός συνδυασμός θεωρείται άριστος γιατί περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, δηλαδή πρωτεΐνες ανώτερης βιολογικής αξίας και βιταμίνες, χωρίς να έχει πολλές θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα: "Γευστικοί τρόποι για να παίρνει ασβέστιο"

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά