Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 21:17 ΠΑΙΔΙ & ΕΦΗΒΟΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Εκτύπωση PDF

4 φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στα κορίτσια

Σταματήστε να λέτε τις παρακάτω φράσεις μπροστά στην κόρη σας σήμερα κιόλας!

Καθώς το κοριτσάκι σας μεγαλώνει και αρχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό του, τα ταλέντα του, την δύναμή του και…χμ…το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να μην ακούει από το στόμα κανενός, κυρίως το δικό σας.

1. «Σε πειράζει γιατί του αρέσεις». Θυμάστε τον τρόπο που τα μικρά αγόρια συνήθιζαν να δείχνουν το ενδιαφέρον τους; Σου τραβούσαν τις κοτσίδες, σε έσπρωχναν, σε κορόιδευαν… Το ίδιο ισχύει και σήμερα! Ωστόσο, η κόρη σας πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή και πως πρέπει να απομακρύνεται από άτομα που δεν της φέρονται με σεβασμό. Υπάρχει πιθανότητα, εάν υποδηλώσετε πως κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο, να συναναστρέφεται αργότερα με άτομα που της φέρονται άσχημα.

2. «Θα ήθελα να έχεις τα μάτια του πατέρα σου». Ναι, φυσικά, μπορεί ο πατέρας της να έχει εντυπωσιακά πράσινα μάτια που θα της ταίριαζαν υπέροχα, αλλά τα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση το μόνο που κάνουν είναι να την πείθουν πως δεν είναι τέλεια όπως ακριβώς είναι.

3. «Είμαι χοντρή». Το να κάνετε αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή σας, μπροστά σε ένα παιδί που, όπως όλα, πιστεύει πως έχει «την ομορφότερη μαμά του κόσμου», το μόνο που καταφέρνετε είναι να το κάνετε να αναρωτιέται για το δικό του σώμα.

4. «Μια μέρα ο πρίγκιπάς σου θα εμφανιστεί». Και τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει μέχρι τότε; Αντ’ αυτού διδάξτε στην κόρη σας να ζει την ζωή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:  να είναι δημιουργική, να διασκεδάζει, να βοηθάει τους γύρω της, να απολαμβάνει τον χρόνο με τον εαυτό της, με άλλα λόγια, να είναι ευτυχισμένη χωρίς κάποιο αγόρι στην ζωή της. Εάν ψάχνει κάποιον για να την κάνει ευτυχισμένη, θα τον βρει στην αντανάκλαση του καθρέφτη της!

Διαβάστε ακόμα: «Έχεις κορίτσι; Μην το καταδικάζεις!»

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά