Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 21:30 PARENTING - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Εκτύπωση PDF

Παπάκια που ήθελαν να γίνουν κοτοπουλάκια

Ένα παραμυθάκι που διδάσκει στα παιδιά την αξία της διαφορετικότητας!

Σε ένα κοτέτσι μια κότα και μια πάπια κλωσούσανε τα αυγά τους. Σε λίγες μέρες βγήκαν από τ΄ αυγά της πάπιας τα παπάκια και από τ΄ αυγά της κότας τα κοτοπουλάκια. Οι μαμάδες τους, από την άλλη μέρα κιόλας , τα έβγαλαν περίπατο στην αυλή και η κάθε μια καμάρωνε τα παιδιά της. Τα κοτοπουλάκια όμως και τα μικρά παπάκια δεν ήταν τόσο ευγενικά όσο οι μαμάδες τους. Συχνά τα κοτοπουλάκια κοροϊδεύανε τα παπάκια επειδή αυτά περπατούσαν σιγά σιγά και δεν είχαν την σβελτάδα που είχαν τα κοτοπουλάκια. Τα καημένα τα παπάκια!

Στενοχωριόνταν γιατί το καταλάβαιναν αυτό, αλλά ότι και να ‘καναν ήταν αδύνατο να περπατήσουν γρήγορα. Καμία φορά, όταν παρουσιαζόνταν η γάτα μπροστά τους, τα κοτοπουλάκια χάνονταν αμέσως, ενώ τα παπάκια δεν μπορούσαν να τρέξουν.

Παπάκι"Μαμά, θέλουμε να γίνουμε και μεις κοτοπουλάκια", είπαν όλα μαζί ένα βράδυ της κυρά πάπιας, την ώρα που τα σκέπαζε με τις φτερούγες της για να κοιμηθούν.

"Μη λέτε κουταμάρες παιδάκια μου, τους είπε η κυρά πάπια, τα παπάκια δεν μπορούν να γίνουν κοτοπουλάκια.

Τα παπάκια δεν μίλησαν, αλλά η κυρά πάπια ένιωσε τις φτερούγες της να μουσκεύουν από τα δάκρυά τους. Σκέφτηκε, σκέφτηκε όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα τα πήρε και πήγαν στη μεγάλη λιμνούλα. Εκεί άρχισε να τους μαθαίνει να κολυμπάνε. Μόλις ξεθαρρεύτηκαν τα παπάκια, άρχισαν να κυλάνε σαν την καλύτερη βαρκούλα πάνω στο νερό. Τι περήφανα που ήταν τώρα τα παπάκια! Με πόσο καμάρι κοίταζαν τα κοτοπουλάκια, που από την ακροποταμιά τα κοίταζαν κι αυτά με θαυμασμό!

"Βλέπετε ότι και σεις αξίζετε"; τους είπε η μαμά τους. "Βλέπετε; Ο καθένας έχει τη δική του χάρη".

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά