Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 00:05 PARENTING - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Εκτύπωση PDF

Kid-friendly εστιατόρια

Αλυσίδες εστιατορίων φιλικές για παιδιά και kid-friendly μαγαζιά στην Αθήνα!

Στο εξωτερικό τα kid-friendly μαγαζιά αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους. Στην Ελλάδα, ωστόσο, τείνουμε να τα θεωρούμε «άχρηστα» μιας και σε κάθε μαγαζί είναι τα παιδιά καλοδεχούμενα. Βέβαια, kid-friendly δεν είναι μόνο ένα εστιατόριο που φιλοξενεί οικογένειες και δείχνει καλή διάθεση απέναντι σε ένα παιδί που μπορεί να χαλάσει τον κόσμο επειδή είναι κουρασμένο, πεινασμένο ή απλά βαριεστημένο. Είναι, γενικά, ένα μέρος με φιλική φιλοσοφία απέναντι στους μπόμπιρες, η οποία μπορεί να αφορά από ειδικό καρεκλάκι και μαχαιροπήρουνα μέχρι παιδικό menu και σύνεργα ζωγραφικής για τις «ατέλειωτες ώρες» αναμονής.


Όπως είναι φυσικό ψηλότερα στην λίστα με τα kid-friendly εστιατόρια είναι εκείνα που ανήκουν σε αλυσίδες του εξωτερικού. Ξεκινώντας με τα TGI Fridays που διαθέτουν και παιδικά καρεκλάκια και ειδικό menu με επιλογές ανάμεσα σε πένες μαρινάρα, mini hamburger με υγιεινή σάλτσα ντομάτας αντί για κέτσαπ, fajitas κοτόπουλου αλλά και chicken fingers. Μάλιστα, τα δημοφιλή σε οικογένειες εστιατόρια έχουν φροντίσει ώστε το παιδικό γεύμα να συνοδεύεται και από παιδικά «cocktails», όπως Banana Kong (μπανάνα, φράουλα, σιρόπι σοκολάτα, γάλα, παγωτό βανίλια και sherbet πορτοκάλι), το Strawberry Sunrise (χυμός πορτοκάλι, φράουλα και sherbet πορτοκάλι) και το, ακόμα πιο υγιεινό, Kids mixed fruit juice (χυμός από φρεσκοστυμμένες μπανάνες, φράουλες και πορτοκάλια). Τέλος, ένα ακόμα θετικό των συγκεκριμένων εστιατορίων είναι πως δίνουν στα παιδιά μαρκαδόρους για να απασχοληθούν μέχρι να έρθει το φαγητό τους ενώ, παράλληλα, ξέρουν να κρατούν την διάθεση ανεβασμένη, ώστε να περνούν όλοι καλά!

Kid friendly εστιατόρια

Επόμενο στην λίστα το Hard Rock Café που διαθέτει παιδικό menu με 7 διαφορετικά, αν και όχι τόσο υγιεινά όσο των TGI Fridays, παιδικά πιάτα. Στο κλασάτο αυτό μαγαζί τόσο οι μερίδες όσο και οι τιμές (για μπόμπιρες κάτω των 10) είναι προσαρμοσμένες στα μικρά μεγέθη, ενώ και το ποτό συμπεριλαμβάνεται. Τέλος, στο εν λόγω εστιατόριο θα βρείτε παιδικό καρεκλάκι και αλλαξιέρα στα μπάνια!

Εν συνεχεία, πάμε σε ένα μέρος πιο εξωτικό, το Wagamama. Με την είσοδό σας στο τραπέζι καταφτάνει ο σερβιτόρος, το νερό και μια κασετίνα με είδη δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ το παιδάκι σας θα έχει την ευκαιρία και να μυηθεί σε νέες, αν και οικείες, γεύσεις αλλά και να δοκιμάσει ανάμεσα σε 6 διαφορετικά φρεσκομαγειρεμένα πιάτα.

Έπειτα, καλή επιλογή είναι και τα Kitchen Bar. Διαθέτουν καρεκλάκι, παιδικό menu αλλά και πολλά «ενήλικα» πιάτα που αρέσουν και στα παιδιά. Επίσης, τα περισσότερα βρίσκονται σε μέρη που προσφέρονται για βόλτα με το καροτσάκι!

Kid friendly εστιατόρια

Πιο επιγραμματικά, μερικά ακόμα μαγαζιά με παιδικό καρεκλάκι και φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους μπορεί κανείς να βρει και στα Far East, La Pasteria, Simple Burgers, Meat me, Ruby Tuesday. Αλλά και σε μαγαζιά που δεν ανήκουν σε κάποια αλυσίδα,όπως η Γκαλερί του Μεζέ στο Περιστέρι, το Βrasserie Valaoritou στο Κολωνάκι, το Matsuhisa στην υπέροχη περιοχή του Αστέρα και στα Mezzaluna και Pastis στο Golden Hall. Tέλος, ειδική αναφορά αξίζουν και τα εστιατόρια των IKEA μιας και οι Σουηδοί προνοούν για τα παιδιά και δεν ντρέπονται να το δείξουν!

Εάν και εσείς γνωρίζετε κάποιο kid-friendly εστιατόριο μοιραστείτε την γνώση και με άλλους γονείς στα σχόλια από κάτω. Επίσης, εάν κάποιο από τα παραπάνω δεν είναι τόσο φιλικό όσο υποστηρίζει, κατακεραυνώστε το!

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά