Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 16:13 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

Αισθάνεστε παγιδευμένη;

4 tips για να μην αισθάνεστε παγιδευμένη

Αισθάνεστε ότι οι αντοχές σας δεν είναι πλέον μεγάλες; Ότι ενώ ήσασταν καλά προετοιμασμένες για τις πρώτες εβδομάδες της μητρότητας τώρα έχετε φτάσει στα όριά σας; Μήπως απλά έχετε πέσει σε παγίδα; Στην παγίδα εκείνη όπου η κοινωνία καθορίζει από πριν πώς πρέπει να συμπεριφέρεται και να αισθάνεται μια μητέρα; Ακολουθήστε 4 tips για να ανασάνετε και να ξεφύγετε από μερικά στερεότυπα, καθώς εσείς η ίδια ακολουθώντας το ένστικτό σας θα βρείτε τον τρόπο για να είστε η καλύτερη μητέρα για το παιδί σας.  


Βγείτε έξω από το σπίτι. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι, ειδικά αν δεν ήσασταν σπιτόγατος πριν την εγκυμοσύνη. Βγείτε έξω ακόμα και για πέντε λεπτά και επικοινωνήστε με κάποιο φίλο ή συγγενή.

Δυναμώστε τις φιλίες σας. Ξεχάστε τις συζητήσεις γύρω από το μωρό σας και τις συνήθειές του και συζητήστε με τους φίλους σας όπως και πριν γίνετε μαμά. Θα συνειδητοποιήσετε πόσο τυχερές είστε να μοιράζεστε κάθε σκέψη και συναίσθημα με τους φίλους σας.

Ακολουθήστε τα …πάθη σας. Ανακαλύψτε ποιες δραστηριότητες ή ασχολίες σας αρέσουν πολύ και ακολουθήστε τις. Μπορεί να είναι η δουλειά σας, ένα άθλημα, ένα μάθημα φωτογραφίας ή ακόμα και ένα ποτό με φίλους.

Σταματήστε τις συγκρίσεις. Αποφύγετε τον ανταγωνισμό και δημιουργήστε σχέσεις ειλικρίνειας με άλλες μαμάδες ή με φίλους, όπου οι μάσκες θα πέσουν, μιλώντας για όσα αισθάνεστε.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά