Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 00:27 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

10 Tips για Εύκολο Ξεσκόνισμα

10 μυστικά που θα σας αναδείξουν νικητές στην μάχη με την σκόνη

Θα αφήσουμε στην άκρη τις μεγάλες εισαγωγές και θα πάμε κατευθείαν στο ψητό. Δεν νομίζω να έχω βρει στην ζωή μου ούτε μία νοικοκυρά που να πει ότι της αρέσει το ξεσκόνισμα. Το σίδερο, ναι. Το πλύσιμο των πιάτων, ναι. Το ξεσκόνισμα, ποτέ.

Γι’ αυτό και σήμερα στο Happyparenting σας δίνουμε 10 tips που θα κάνουν το ξεσκόνισμα ευκολότερο, ώστε να τελειώνετε πιο γρήγορα μαζί του!

  1. Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι το παν. Επενδύστε σε ηλεκτροστατικά πανιά , μιας και τα απλά ξεσκονόπανα δεν μπορούν να κρατήσουν την σκόνη. Επόμενη καλύτερη λύση είναι τα υγρά πανιά, αλλά αυτά δεν είναι κατάλληλα για όλες τις επιφάνειες (π.χ. ξύλο) ενώ κάποιες φορές εάν δεν στεγνώσεις καλά το νερό αφήνει στίγματα.
  2. Ξεκινήστε το ξεσκόνισμα από πάνω προς τα κάτω για να μην πέφτει η σκόνη σε ήδη καθαρισμένες επιφάνειες. Επιλέξτε να δουλεύετε κυκλικά. Για παράδειγμα, πρώτα κάντε όλες τις πάνω γωνίες και τα γύψινα, μετά τους τοίχους και τα φωτιστηκά, μετά τα διακοσμητικά και τα έπιπλα, μετά τα σοβατεπί και τέλος σκουπίστε!
  3. Τοποθετήστε μια χοντρή κάλτσα στο κοντάρι της σκούπας σας και ασφαλίστε την με ένα λάστιχο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να καθαρίσετε αποτελεσματικότερα τις γωνίες, τα γύψινα και τα σοβατεπί.
  4. Επιλέξτε ένα φτερό που λυγίζει για να καθαρίσετε ευκολότερα τα φωτιστικά και τα καλοριφέρ.
  5. Χρησιμοποιήστε την σκούπα του Swiffer με ένα καινούργιο πανί για να καθαρίσετε τους τοίχους με φορά από πάνω προς τα κάτω.
  6. Καθαρίστε τον εξαερισμό του μπάνιου χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα, προσαρμόζοντας την στρογγυλή κεφαλή με το βουρτσάκι.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να διώξετε την σκόνη από αντικείμενα με πολλές ανάγλυφες λεπτομέρειες.
  8. Για να σκουπίσετε ευαίσθητες επιφάνειες ή σημεία στα οποία δεν βλέπετε καλά (ώστε να μην ρουφήξετε κάτι που δεν θέλετε) τοποθετήστε μια καθαρή λεπτή κάλτσα στον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας.
  9. Όταν σκουπίζετε θέστε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού σας που απορροφά τη σκόνη, λόγω φίλτρων. Με τον τρόπο αυτό, η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας απελευθερώνεται από τη σκόνη που δεν απορροφάται και επιστρέφει στον χώρο. Αφήστε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία για 15 λεπτά μετά το σκούπισμα, αλλά μην ξεχάσετε να το ρυθμίσετε στην αυτόματη λειτουργία, για να σταματήσει μόνο του όταν καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κάντε το ίδιο με τον απορροφητήρα, όταν καθαρίζετε την κουζίνα. Να θυμάστε να αλλάζετε συχνά φίλτρο και στις δύο συσκευές για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
  10. Τινάζετε και αερίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε τα μαξιλάρια, τα σκεπάσματα και τα χαλιά σας γιατί έχουν την τάση να φυλακίζουν πολύ σκόνη, η οποία και απελευθερώνεται αμέσως μόλις πατήσουμε ή ξαπλώσουμε πάνω τους.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά