Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 20:46 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

6 χρήσεις για το πράσινο σαπούνι

Τι μπορείτε να κάνετε με μία μόνο μπάρα πράσινου σαπουνιού

Πρόσφατα περνούσα από τον «Μανδραγόρα» στον Πειραιά, όπου και είδα παρατεταγμένα διάφορα είδη από αγνές μπάρες σαπουνιών. Μεμιάς θυμήθηκα την γιαγιά μου και την εμμονή της με το πράσινο σαπούνι. Φυσικά της τηλεφώνησα για να μάθω τους τρόπους με τους οποίους το χρησιμοποιεί, αφού η γιαγιά μου ήταν, είναι και θα είναι άριστη νοικοκυρά.

Μου έδωσε όχι μία, όχι δύο, αλλά έξι διαφορετικές χρήσεις του, οπότε και σας τις παρουσιάζω.

  1. Προσωπική υγιεινή. Το πράσινο σαπούνι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Εκτός από το μπάνιο (σώμα και μαλλιά!) είναι ιδανικό για το ξύρισμα και αφήνει το δέρμα απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
  2. Πλύσιμο μωρουδιακών. Το πράσινο σαπούνι είναι αγνό και τρυφερό και αποτελεί συνώνυμο της απαλής περιποίησης και της αστραφτερής καθαριότητας. Το τρίμμα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των μωρουδιακών στο χέρι ή στο πλυντήριο.
  3. Φυσικό ξάσπρισμα. Το μούλιασμα και η πρόπλυση των γκριζαρισμένων από το καυσαέριο ή κίτρινων από το τσιγάρο κουρτινών και κατόπιν το πλύσιμό τους στο πλυντήριο, τις κάνει να ξαναβρίσκουν το χρώμα και την λάμψη τους.
  4. Αποτελεσματικό φυτοφάρμακο.  Ψεκάστε τα φυτά σας με ένα διάλυμα από 1 λίτρο νερό και 3 κουταλιές της σούπας τρίμμα πράσινου σαπουνιού και θα δείτε τον κήπο σας να αναγεννάτε.
  5. Διάφανα τζάμια. Πλύνετε τα πανάκια που καθαρίζετε τα τζάμια με πράσινο σαπούνι, ξεβγάλτε τα καλά και καθαρίστε παράθυρα και μπαλκονόπορτες χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα άλλο απορρυπαντικό.
  6. Αστραφτερό πάτωμα. Διαλύστε σε μισό κουβά με νερό 2 κουταλιές της σούπας τρίμμα πράσινου σαπουνιού και σφουγγαρίστε.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά