Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 20:30 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

Tips για να αυτοφωτογραφίζεστε στα ταξίδια

Είτε ταξιδεύετε μόνη είτε θέλετε να βγάλετε από κοινού μια φωτογραφία με τον σύντροφό σας και δεν υπάρχει κανείς να του ζητήσετε να σας φωτογραφίσει, φοβάστε ή ντρέπεστε να το ζητήσετε […], ακολουθούν μερικά tips για να… αυτοφωτογραφίζεστε με επιτυχία!

Όταν ταξιδεύετε μόνη συνήθως γυρίζετε πίσω με πολλές φωτογραφίες τοπίων και μνημείων. Ωστόσο, είναι ελάχιστες εκείνες που σας απεικονίζουν εφόσον ντρέπεστε ή φοβάστε να το ζητήσετε από κάποιον περαστικό. Έτσι, όμως, δεν έχετε «αποδείξεις» της παρουσίας σας ούτε υπάρχει καμία εικόνα για να κορνιζάρετε. Ακόμη, βέβαια, κι αν ταξιδεύετε με την παρέα ενός ακόμα ατόμου, έχετε φωτογραφίες με τον καθένα ξεχωριστά αλλά καμία με τους δυο σας μαζί. Δεν είναι κρίμα; Για να μην ξανασυμβεί αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω tips!

1. Στο εμπόριο κυκλοφορούν κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα gadgets, τα οποία αγγλιστί λέγονται «camera extenders». Αυτά είναι χρήσιμα για να τραβάς εύκολα φωτογραφίες του εαυτού σου με φόντο μεγάλα τοπία αλλά και για τις περιπτώσεις εκείνες που είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να φωτογραφηθείτε όλοι μαζί και να μην λείπει ούτε ένας.

2. Εάν ωστόσο δεν διαθέτετε το εν λόγω εργαλείο αλλά ούτε είστε διατεθειμένη να μπαίνετε τέτοιο καιρό σε έξοδα, μπορείτε να «αυτοφωτογραφηθείτε» ως εξής:

  • Κράτησε την camera με το αριστερό χέρι ακόμα κι αν είστε δεξιόχειρας. Όταν η μηχανή σας κοιτάει το κουμπί είναι από την αριστερή μεριά και, κατά συνέπεια, η λήψη πιο εύκολη.
  • Προσπαθήστε να τοποθετήσετε στο κάδρο τον εαυτό σας στην αριστερή μεριά και το τοπίο στην δεξιά. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να θέσετε το χέρι σας εκτός πλάνου.

3. Τραβήξτε περισσότερες από μια φωτογραφίες. Με τις σύγχρονες μηχανές, άλλωστε, οι λήψεις είναι ταχύτατες, ενώ όσες από αυτές δεν σας αρέσουν μπορείτε να τις σβήσεις επιτόπου. Τραβώντας παραπάνω από μία φωτογραφίες είναι πιθανότερο να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

4. Μην ντρέπεστε. Αν αισθάνεστε άσχημα για το τι σκέφτονται οι άλλοι την ώρα που σας βλέπουν να ποζάρετε, απλά ξεχάστε το. Άλλωστε, τι είναι προτιμότερο; Μερικά λεπτά έκθεσης σε αδιάκριτα βλέμματα ή να μην σας μείνουν αναμνηστικά από το ταξίδι σας;

Bonus tip: Συνήθως την ώρα που προσπαθείτε να αυτόφωτογραφηθείτε σας πλησιάζουν κάποιοι πρόθυμοι περαστικοί. Εκμεταλλευτείτε την προσφορά τους και χαμογελάστε στον φακό. Μόνο προσέχετε γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι βλέπουν την φωτογραφική τους να κάνει «φτερά». Το ίδιο μπορεί, βέβαια, να σας συμβεί κι όταν στήνετε την μηχανή σε κάποιο σημείο για να τραβήξει αυτόματα. Κι ο κλέφτης μπορεί να μην είναι πάντα αυτός που υποψιάζεστε. Για έναν θείο μου μια φορά στο Γιβραλτάρ ήταν μια μαϊμού!

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά