Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 16:02 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

6 συνήθειες που θα αλλάξουν τα πρωινά σας

Με αυτά τα 6 tips θα αλλάξετε τον τρόπο που ξεκινάτε την ημέρα σας προς το καλύτερο.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την μέρα σας με έναν πολύ καλύτερο τρόπο, δοκιμάστε να προσθέστε…

…Κάτι Αναγκαίο

Ξυπνήστε πριν από τα παιδιά σας για να έχετε λίγο ήσυχο χρόνο με τον εαυτό σας. Ένα αργό, ειρηνικό και παραγωγικό πρωινό είναι πολύ καλύτερο από ένα αγχώδες. Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο στην αρχή, ειδικά εάν δεν είστε πρωινός τύπος, αλλά σταδιακά θα το συνηθίσετε και θα το αγαπήσετε.

…Κάτι Παραγωγικό

Το προηγούμενο απόγευμα μπορείτε να σημειώσετε τις 3 πρώτες εργασίες της ημέρας (π.χ. πλυντήριο ρούχων, προετοιμασία πρωινού, άδειασμα πλυντηρίου πιάτων). Έτσι το πρωί θα ξέρετε ήδη πως θα πρέπει να ξεκινήσετε δυναμικά και παραγωγικά.

…Κάτι Ενεργητικό

Είτε πρόκειται για απλές ασκήσεις stretching, είτε για περπάτημα στον γύρο του τετραγώνου, είτε για τρέξιμο, η πρωινή άσκηση είναι πολύ αναζωογονητική. Εάν πάτε για τζόκινγκ και κατόπιν κάνετε ένα ντους πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι, θα νιώσετε γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση.

Διαβάστε ακόμα: "Yoga στο κρεβάτι: 8 ασκήσεις να ξυπνήσετε το σώμα σας".

 

…Κάτι Υγιεινό

Μπορεί να κάνετε διάφορες ατασθαλίες στα υπόλοιπα γεύματά σας, αλλά το πρωινό είναι το γεύμα που ποτέ δεν πρέπει να παραλείπετε και που πάντα πρέπει να κρατάτε υγιεινό. Επιλέξτε βρώμη, ένα smoothieμε πράσινα λαχανικά και φρούτα, γιαούρτι με δημητριακά granolaαυγά. Εάν είστε λάτρης του καφέ, μην το παραλείψετε. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες! Φυσικά, μην ξεχάσετε να ενυδατωθείτε με μπόλικο νερό!

…Κάτι Αναζωογονητικό

Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και σας αναζωογονεί; Το διάβασμα; Το γράψιμο; Η ονειροπόληση με ένα φλιτζάνι καφέ; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας κάνει χαρούμενο/η, μην το παραλείπετε, ακόμα κι αν δεν έχετε προλάβει να σβήσετε ούτε μία δουλειά από την to do list σας. Αφιερώνετε πάντα μερικά λεπτά στο εαυτό σας!

…Κάτι Έξυπνο

Ξεκινώντας την ημέρα με τσεκάροντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα emails σας, είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και να μην κάνετε την καλή αρχή που επιδιώκατε. Κάντε μια μυστική συμφωνία με τον εαυτό σας να αγνοήσετε τον έξω κόσμο για 1 περίπου ώρα, ώστε να κάνετε όσα είπαμε παραπάνω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά