Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 10:50 PARENTING - ΜΑΜΑ
Εκτύπωση PDF

10 Σημάδια ότι είστε Καλή Μητέρα

Θέλετε να μάθετε εάν είστε καλή μητέρα; Σας έχουμε 10 σημάδια που σας απαντούν!

Πόσες και πόσες φορές δεν αμφιβάλουμε για τους αυτούς μας; Πόσες φορές δεν είπαμε «δεν αντέχω να τα κάνω όλα λάθος»; Πόσες φορές δεν σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε όλα στην τύχη τους; Και πόσες φορές δεν μαζέψαμε τις δυνάμεις και τα κομμάτια μας και ξεκινήσαμε να προσπαθούμε πάλι από την αρχή για την οικογένεια, το σπίτι και την δουλειά μας;

Εάν κι εσείς, όπως τόσες και τόσες άλλες μαμάδες, νομίζετε ότι τα κάνετε όλα λάθος, διαβάστε την παρακάτω λίστα με τα 10 σημάδια μιας καλή μαμάς. Εάν αναγνωρίσετε τον εαυτό σας έστω σε ένα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Μια καλή μητέρα ξέρει ποια είναι. Μια καλή μητέρα δεν είναι «απλώς μια μαμά», είναι πολλά περισσότερα και αυτό γιατί γνωρίζει πόσο πολύτιμος και καθοριστικός είναι ο ρόλος της στην οικογένεια. Να πιστεύετε στον εαυτό σας!

Μια καλή μητέρα έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες. Εάν βγήκατε από το σπίτι χωρίς να έχετε κάνει μπάνιο- είστε καλή μητέρα. Εάν σας πήρε ο ύπνος στην καρέκλα, καθώς προσπαθούσατε να κοιμίσετε ένα ανήσυχο μωρό-είστε καλή μητέρα. Εάν δεν αγοράσατε εκείνο το πανάκριβο ζευγάρι μπότες που κόστιζε όσο οι πάνες του μήνα-είστε καλή μητέρα. Εάν γνωρίζετε απέξω όλα τα τραγούδια των Mazoo and the Zoo αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το τελευταίο hit- είστε καλή μητέρα.

Μια καλή μητέρα έχει άσχημες μέρες, μέρες που το μωρό κλαίει ασταμάτητα, τα παιδιά είναι ανυπάκουα και η μία καταστροφή ακολουθεί την άλλη. Είναι αυτές οι μέρες που αναρωτιέστε πότε θα έρθει η ώρα για ύπνο και εάν μπορείτε να βυθιστείτε σε μια ζεστή μπανιέρα και να μείνετε εκεί για πάντα.

Μια καλή μητέρα έχει καλές μέρες. Δεν είναι όλες οι μέρες άσχημες. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάτε πριν από τα παιδιά, φτιάχνετε πρωινό, προλαβαίνετε να βάλετε πλυντήριο και να μαζέψετε τα πιάτα πριν το σπίτι πάρει ζωή. Είναι οι μέρες που ο μεσημεριανός ύπνος κρατάει λίγο παραπάνω, που όλοι είναι ντυμένοι, ταϊσμένοι και χαρούμενοι. Είναι οι μέρες που εύχεστε να έρθουν ξανά και ξανά.

Μια καλή μητέρα καταλαβαίνει από απλότητα. Μια καλή μαμά ξέρει να λέει «όχι» και να ζει μια απλή ζωή. Ξέρει πως δεν χρειάζεται να είναι διαρκώς στο τρέξιμο. Γνωρίζει πόσο αναγκαίο είναι να παίξει με κούκλες, puzzlesκαι τουβλάκια και δεν νιώθει ενοχές που μερικές μέρες κανείς δεν βγάζει τις πιτζάμες του.

Μια καλή μητέρα είναι έτοιμη για ύπνο. Μια καλή μαμά δεν έχει απαραίτητα μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Τις περισσότερες ημέρες είναι απλώς εξουθενωμένη. Περνάει την ημέρα της κάνοντας τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να πέσει στο κρεβάτι από τις 7.

Μια καλή μητέρα ανησυχεί, ελπίζει και προσεύχεται. Υπάρχει ένα απόφθεγμα σοφίας που αναφέρει πως «και μόνο που ανησυχείς εάν είσαι καλή μητέρα, σημαίνει πως ήδη είσαι».

Μια καλή μητέρα υποστηρίζει και ενθαρρύνει. Μια καλή μαμά θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της. Ξέρει πώς να τα παροτρύνει, να τα εμψυχώνει και να τα επευφημεί. Μέσα από αυτά που λέτε, τις ιστορίες που διαβάζετε, τις παραστάσεις που βλέπετε, τα μαθήματα που παρακολουθείτε, τις αγκαλιές που δίνετε- δείχνετε στα παιδιά σας το πόσο νοιάζεστε. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Μια καλή μητέρα ξέρει να γελά. Τα στραβά της ζωής μπορείς να τα αντιμετωπίσεις είτε με γέλιο είτε με κλάμα. Μια καλή μαμά μπορεί και γελάει πάνω από το χυμένο γάλα, στην θέα μιας ακόμη έκρηξης πάνας, με την μάταιη αναζήτηση των κλειδιών του αυτοκινήτου και όταν τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο.

Μια καλή μαμά δεν είναι τέλεια. Μια καλή μαμά κάνει λάθη. Αναρωτιέται «πως στην ευχή έκανα κάτι τέτοιο»! Μια καλή μαμά αγχώνεται, απογοητεύεται, μπερδεύεται και νευριάζει. Μια καλή μαμά μαθαίνει από τα λάθη της και προσπαθεί να μην τα επαναλάβει.

 

Εάν βρίσκεστε έστω και σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, να ξέρετε…

…ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά