Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 12:51 PARENTING - ΜΠΑΜΠΑΣ
Εκτύπωση PDF

8 Πράγματα Που Όλοι Οι Νέοι Μπαμπάδες Πρέπει να Γνωρίζουν

Χρήσιμες συμβουλές για επικείμενους ή νέους μπαμπάδες

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια κείμενα γραμμένα για να βοηθήσουν τις μαμάδες να ανταπεξέλθουν στον νέο τους ρόλο, ωστόσο ελάχιστοι φαίνεται να μπαίνουν στον κόπο να συμβουλέψουν τον νέο πατέρα. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε 8 πολύτιμες συμβουλές  για πατεράδες για να ξεκινήσουν ταχύρυθμα μαθήματα.

1) Δεν είσαι «εφεδρικός γονιός». Είσαι ο πατέρας.

Μπορεί αρχικά ένα μωρό να έχει απόλυτη ανάγκη την μητέρα του για λόγους επιβίωσης αλλά μην ξεχνάς πως πέραν του θηλασμού δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις για το παιδί σου. Να θυμάσαι πως είναι εξίσου υπεύθυνος για αυτήν την μικροσκοπική ύπαρξη και πως πρέπει να είσαι διαρκώς παρόν για να την κάνεις έναν ολοκληρωμένο ενήλικα. Μην μένεις στο παρασκήνιο και κάντο μπάνιο, ντύσε το, άλλαξέ το, κοίμησέ το, πήγαινέ το βόλτα με το καρότσι, διάβασέ του, δείξε του την αγάπη σου, παίξε μαζί του, παρηγόρησέ το κοκ. Να θυμάσαι πως δεν υπάρχει λογική στην φράση «αυτά είναι για τις μαμάδες».

2) Δεν πειράζει να σκέφτεσαι πως έχεις κάνει ένα τεράστιο λάθος

Δεν υπάρχει γονιός, άνδρας ή γυναίκα, που δεν αναρωτιέται για ποιον λόγο αποφάσισε να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Συγχώρεσε τον εαυτό σου για αυτές τις μικρές στιγμές αμφιβολίας και επέτρεψέ του να νοσταλγεί την περίοδο της ανεμελιάς. Δεν θα κρατήσει πολύ.

3) Επένδυσε σε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι

Μαζί με το μωρό, θα αρχίσει να μεγαλώνει και το χάος. Για να μπορείτε να ζείτε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον, χωρίς σπασμένα δημητριακά, σκισμένα χαρτιά, ψίχουλα […] έχετε ανάγκη από μια γρήγορη, ελαφριά και χωρίς καλώδια συσκευή.

4) Μην περιμένεις να μεγαλώσει για να ταξιδέψεις

Το να ταξιδέψεις με ένα μωρό δεν είναι απαγορευτικό. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι πιο εύκολο να πας διακοπές με ένα μωρό παρά με ένα νήπιο. Θα χρειαστείς όσα παίρνεις για μια απλή βόλτα στο πάρκο, συν κάποιες extraαλλαξιές και πάνες. Ένα μωρό τριών μηνών έχει λίγες ανάγκες, ψυχαγωγείται εύκολα, ενώ δεν καταλαβαίνει διαφορά ανάμεσα στην Disneylandκαι στο Ναύπλιο. Άσε που στα περισσότερα μέσα και ξενοδοχεία μπαίνει δωρεάν!

5) Δέξου όλες τις προσφορές για babysitting

Από την στιγμή που έχετε κάνει μια τράπεζα μητρικού γάλακτος, μπορείτε να αναθέσετε την φροντίδα του σε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Μην ξεχνάτε πως τα μωρά είναι έτοιμα να μείνουν με κάποιον άλλον πέραν των γονέων τους πολύ πριν να είναι έτοιμοι οι γονείς τους να τα αποχωριστούν.

6) Δεν υπάρχει τίποτε κακό στα πράγματα από δεύτερο χέρι

Είτε τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα είτε όχι, υπάρχουν αντικείμενα που είναι μια χαρά να τα δανειστείς ή να τα αγοράσεις δεύτερο χέρι. Δες εδώ μια λίστα με όσα είναι απολύτως οκ να τα αποκτήσεις second-hand. Σκέψου ότι όχι μόνο αποταμιεύεις για το μέλλον αλλά κάνεις καλό και στο ενεργειακό αποτύπωμα του πλανήτη!

7) Συμπεριφέρσου σαν ενήλικας

Τα παιδιά είναι μια ανεξάντλητη πηγή χαρά τις στιγμές που δεν είναι ανεξάντλητη πηγή τρέλας. Πάρε βαθιές εισπνοές, διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην ξεκινήσεις έναν αγώνα ξεσπάσματος με το μικρό σου γιατί θα σε νικήσει!

8) Να λες στην σύντροφό σου ότι την αγαπάς όσο συχνά το λες και στο μωρό σου

Μια ευτυχισμένη γυναίκα, κάνει μια ευτυχισμένη οικογένεια! Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια! Μην υποθέτεις ότι το ξέρει. Να της το λές και να της το δείχνεις σε κάθε ευκαιρία.

Παραμύθια

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά