Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 15:28 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ζέβρα

Ένα αστείο παραμυθάκι για ένα αλογάκι που ήθελε να φορέσει πιτζάμες!

 

Στον σταύλο, μέσα στο κτήμα του κυρ-Γιώργη, κοιμόταν κάθε βράδυ το καφέ αλογάκι με τον πρώτο ξάδελφό του, το άσπρο άλογο. Ήταν πολύ αγαπημένα ξαδέλφια και περνούσαν καλά. Μα τώρα τελευταία, κάθε βράδυ το άσπρο άλογο αποτραβιόταν σε μια γωνιά και όλο έκλαιγε. Το έβλεπε το ξαδελφάκι του και στεναχωριόταν. Μια μέρα το ρώτησε:«Μα τι έχεις κάθε βράδυ και κλαις ξάδελφε;»

«Τίποτα», λέει το άσπρο άλογο και συνέχισε να μουσκεύει το σανό του με καυτά δάκρυα.

«Άκουσε, ξαδελφούλι», του λέει πάλι το βράδυ που βρέθηκαν μόνοι. «Εγώ σ’ αγαπάω και ό,τι έχω σου το λέω. Εσύ δεν θα μου πεις τον πόνο σου; Αν δεν σε βοηθήσω εγώ ο ξάδελφός σου, ποιος θα σε βοηθήσει στην δυστυχία σου;».

«Ε! Άκουσε τότε ξαδελφάκι», του λέει το αλογάκι μας. «Κάποιο βράδυ περνούσαμε με το αφεντικό μου από το διπλανό κτήμα και ο κυρ-Τάσος τον φώναξε μέσα για να του δείξει το καινούργιο του αλογάκι. Μπήκαμε, λοιπόν, στον σταύλο και τι αντίκρισα;».

«Έλα πες, τι, μη με σκας!».

«Στο καινούργιο του άλογο ο κυρ-Τάσος φορούσε για βράδυ ένα ζευγάρι θαυμαστές ασπρόμαυρες πιτζάμες. Φαντάσου περιποίηση που του έκανε το αφεντικό του! Ενώ εμένα, όπως μ’ έχει την ημέρα, έτσι μ’ αφήνει και το βράδυ να κοιμηθώ».

Και το αλογάκι μας άρχισε πάλι τα κλάματα.

«Στάσου, κουτέ. Μην κλαις άδικα», του λέει τότε ο ξάδελφός του. «Δεν ήταν πιτζάμες αυτό που είδες, ήταν το ίδιο το τρίχωμα του αλόγου. Πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει μια ράτσα αλόγων που είναι ασπρόμαυρα και ραβδωτά και τα λένε ζέβρες!».

«Μπα. Δηλαδή έτσι είναι και την ημέρα;».

«Μέρα και νύχτα. Όπως εσύ είσαι λευκός και εγώ καφετής, έτσι και εκείνο είναι ασπρόμαυρο και ραβδωτό».

«Αλήθεια; Σε ευχαριστώ πολύ που μου έμαθες κάτι που δεν ήξερα. Τώρα πια δεν θα ξανακλάψω».

Και το άσπρο αλογάκι σκούπισε τα μάτια του, ξάπλωσε στο άχυρο και κοιμήθηκε πια ήσυχο.

 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά