Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 11:41 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Η αφηρημένη χήνα

Κάθε πράγμα έχει μια θέση, κάθε πράγμα στην θέση του!

Ψύχρανε σήμερα ο καιρός! Κι όλο βρέχει , βρέχει! Η κυρία χήνα πρέπει να πάει στην αγορά, αλλά δεν μπορεί να βρει τις γαλότσες της. Κοίταξε κάτω από το κρεβάτι, δεν τις βρήκε. Κοίταξε στο ντουλάπι , δεν ήταν ούτε εκεί. Κοίταξε παντού. Πουθενά οι γαλότσες. Πήγε λοιπόν στο σπίτι της Κότας και χτύπησε την πόρτα.«Μήπως είδατε τις γαλότσες μου;» τη ρώτησε ευγενικά.

«Και βέβαια δεν τις είδα τις γαλότσες σας κυρία Χήνα» είπε η κότα.

Πήγε στο σπίτι της κυρίας Σκιουρίνας.

«Ήρθα μόνο και μόνο για να σας ρωτήσω αν είδατε τις γαλότσες μου, κυρία Σκιουρίνα» της είπε ευγενικά.

«Όχι, στ’ αλήθεια, δεν είδα τις γαλότσες σας» της απάντησε εκείνη. Και γύρισε βιαστικά στην κουζίνα της.

Χήνα και κόταΑπελπισμένη η κυρία Χήνα γύρισε στο σπίτι της. Έψαξε πάλι παντού, μα δεν μπόρεσε να βρει τις γαλότσες της. Κοίταξε μέσα στην τσαγιέρα, κοίταξε κάτω από τις σκάλες, κοίταξε στο καλάθι του ψωμιού, κοίταξε κάτω από το μαξιλάρι της και ύστερα πήρε μια σκάλα και σκαρφάλωσε στα κεραμίδια. Κοίταξε και εκεί. Τίποτα!.

«Τί να γίνει τώρα;» αναστέναξε «θα πάω χωρίς γαλότσες».

Φόρεσε το παλτό της, έβαλε το καπέλο της και άνοιξε την μεγάλη πράσινη ομπρέλα της. Αλλά ξαφνικά- μπαμ, μπαμ- δυο μεγάλα παπούτσια τη χτύπησαν στο κεφάλι. Ήταν οι γαλότσες.

«Καλέ ποιός τις είχε βάλει μέσα στην ομπρέλα μου;» είπε παραξενεμένη. Ύστερα όμως θυμήθηκε. «Εγώ θα τις είχα βάλει στην ομπρέλα μέσα, για να μη τις χάσω. Τι αφηρημένη που είμαι. Τώρα βλέπω, πως θα είχα κάνει πολύ καλύτερα να τις είχα βάλει στην κανονική τους θέση. Αν ήταν εκεί, σίγουρα θα τις εύρισκα αμέσως».

Φόρεσε τις γαλότσες της και χαρούμενη ξεκίνησε για την αγορά. Στο δρόμο τσαλαβουτούσε μέσα στις λακούβες με τα νερά, μα δεν την ένοιαζε καθόλου. Γιατί τώρα φορούσε τις όμορφες γυαλιστερές γαλότσες της.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά