Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 11:46 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Το γουρουνάκι και το ψάρι

Δεν κάνει να είσαι λαίμαργος, μπορεί να καταλήξεις όπως το καημένο το γουρουνάκι μας...

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα γουρουνάκι πολύ πολύ λαίμαργο.   Μα πιο λαίμαργο απ’ όλα τα γουρούνια , που ζούσαν στην ίδια αυλή μαζί του. Μια μέρα είδε στα νερά που έριξαν στην αυλή από τον νεροχύτη, δυο μικρά ψαράκια, που είχαν γλυστρήσει από τα χέρια της κυρίας Φρόσως καθώς τα έπλενε για να τα ρίξει στο τηγάνι.


«Τί είναι αυτό το πράγμα; Πρώτη φορά βλέπω αυτά τα μακρουλά ζώα», σκέφτηκε το γουρουνάκι.

Κοίταζε περίεργα τα γυαλιστερά λέπια των ψαριών, που άστραφταν στον ήλιο. Εκείνη τη στιγμή πλησίασε η γάτα και μόλις είδε κι αυτή τα ψαράκια είπε:

«Τυχερή είμαι! Βρήκα το μεζέ που λαχταρούσα

Απλώνει λοιπόν το ποδαράκι της, το χώνει μέσα στα νερά και με τα νύχια της τραβά έξω το ένα ψαράκι και χλαπ, χλαπ, το τρώει με πολλή όρεξη.

«Μπα», είπε παραξενεμένο το λαίμαργο γουρουνάκι, «για να το τρώει αυτό η γάτα, θα πει πως είναι πολύ νόστιμο. Ας φάω κι εγώ το άλλο».

Και με πολύ κόπο τραβά με το χοντρό ποδαράκι του μέσα από την λακούβα του νερού χωρίς χασομέρια το ψάρι, το βάζει στο στόμα του, το μασάει και καθώς ήταν λαίμαργο, χλαπ , του δίνει μια και το καταπίνει γρήγορα γρήγορα. Μα το ψάρι του στάθηκε στο λαιμό. Ήταν γεμάτο κόκαλα, βλέπετε. Το λαίμαργο γουρουνάκι άρχισε τότε ένα βήχα μα ένα βήχα.

«Γκουχ, γκουχ, γκουχ», έκανε και δώστου προσπαθούσε να ξεμπλέξει τα κόκαλα από το λαιμό του, που είχαν σκαλώσει βαθιά βαθιά.

«Ωχ κυρία γάτα, βοήθησέ με» , της φώναξε στο τέλος. Και «γκουχ, γκουχ» και όλο «γκουχ γκουχ».

« Καλά να πάθεις» του λέει τότε η γάτα. « Τα ψάρια είναι για μας τις γάτες και ήταν δικός μου μεζές, τι ήθελες εσύ να μου τον φας; Τρώω εγώ τα πίτουρα τα δικά σου»;

« Καλά να με συγχωρείς γι αυτό που έκανα, βοήθησέ με όμως τώρα. Πεθαίνω»

«Άνοιξε το στόμα σου», του λέει η γάτα.

Το γουρουνάκι τέντωσε όσο μπορούσε ανοιχτό το στόμα του και η γάτα προσπάθησε να του βγάλει τα κόκαλα από τον λαιμό. Όμως ήταν αδύνατο, έβαλε τα νύχια της, μα το πονούσε ακόμα πιο πολύ. Βογγούσε τώρα το γουρουνάκι μας, γρύλιζε γρ γρ γρ κι έτρεχε γύρω γύρω στην αυλή σαν τρελό από το γαργαλητό που ένιωθε στο λαιμό.

Το αφεντικό το είδε και αμέσως κατάλαβε τι είχε. Το πήρε τότε και το πήγε στον κτηνίατρο. Ο γιατρός πήρε μια τσιμπίδα, του τράβηξε από τον λαιμό του τα κόκαλα και από τότε το γουρουνάκι όποτε έβλεπε ψάρι θυμόταν τους πόνους και έφευγε μακριά τρέχοντας.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά