Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 10:30 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ο Βασιλιάς που έγινε ελάφι

Μια μικρή βασιλική περιπέτεια...

Ήταν κάποτε ένας βασιλιάς, που ήθελε να διαλέξει για βασίλισσα την καλύτερη κοπέλα. Φώναξε λοιπόν με τον τελάλη του, όλες τις κοπέλες της χώρας του και των γειτονικών βασιλείων και τις έβαλε να περάσουν μπροστά από ένα μαγικό άγαλμα, που χαμογελούσε κάθε φορά που αντίκριζε μια κακιά ή ψεύτρα γυναίκα.Πέρασαν όλες οι πριγκίπισσες, όλες οι αρχοντοπούλες και τα πλουσιοκόριτσα, αλλά το άγαλμα δεν άφησε ούτε μια χωρίς να της χαμογελάσει. Ο βασιλιάς έβλεπε με απελπισία πως δεν μπορούσε να βρει την γυναίκα που επιθυμούσε. Ξαφνικά, παρουσιάστηκε μια κοπέλα από μια φτωχική οικογένεια. Για πρώτη φορά το άγαλμα δεν χαμογέλασε και τότε ο βασιλιάς αποφάσισε να την πάρει γυναίκα του. Οι γάμοι τους γιορτάστηκαν σε λίγες μέρες με επισημότητα.

Ο βασιλιάς, όμως, είχε έναν κακό ακόλουθο, που όταν είδε πως ο κύρης του διάλεξε για γυναίκα του μια άγνωστη και όχι την κόρη του , ορκίστηκε να εκδικηθεί. Έτσι μια μέρα που βρέθηκε μόνος του μέσα στο δάσος με τον βασιλιά, είπε κάτι μαγικά λόγια που ήξερε, κι αμέσως ο αφέντης του μεταμορφώθηκε σ’ ένα άπρο ελάφι με χρυσά κέρατα. Ύστερα, ο πονηρός ακόλουθος, πήρε την όψη του βασιλιά και ξαναγύρισε στο παλάτι. Όλοι άμα τον είδαν νόμισαν πως ήταν ο βασιλιάς. Εκείνος τότε άρχισε να διορίζει στις πιο σπουδαίες θέσεις του κράτους τους φίλους του και να φυλακίζει τους πιστούς υπηκόους του πραγματικού βασιλιά. Η νεαρή βασίλισσα, όμως, κατάλαβε πως δεν ήταν αυτός ο άντρας της και γι αυτό κλείστηκε στο δωμάτιό της και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να τον δει.

Στο μεταξύ το καημένο το ελάφι τριγυρνούσε μέσα στο δάσος , κυνηγημένο από τους κυνηγούς, που θαμπωμένοι απ’ την ομορφιά του ήθελαν με κάθε τρόπο να το αιχμαλωτίσουν. Μια μέρα, καθώς το κυνηγούσαν, έφυγε από το δάσος, έτρεξε ως το παλάτι, πήδησε μέσα στον κήπο και ανέβηκε στο δωμάτιο της βασίλισσας. Μπήκε ακριβώς την ώρα, που ο ψεύτικος βασιλιάς είχε σηκώσει το χέρι του με μίσος για να την χτυπήσει. Το ελάφι μπήκε ανάμεσα και έσπρωξε με τα χρυσά του κέρατα τον σφετεριστή.

Αμέσως η βασίλισσα, που κατάλαβε ότι τόσο αρχοντική ομορφιά μπορεί να έχει μόνο ένας μαγεμένος βασιλιάς με αγνή καρδιά, κάλεσε την καλή νεράιδα. Εκείνη τον άγγιξε με το μαγικό της ραβδί και ο βασιλιάς ξανάγινε αμέσως άνθρωπος. Τότε ο κακός ακόλουθος, βλέποντας πως είχε νικηθεί, προσπάθησε να φύγει, αλλά η νεράιδα πρόλαβε, τον χτύπησε με το ραβδί της και τον μεταμόρφωσε σε μαϊμού. Έτσι, έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ακόμα καλύτερα. Κι αν κάποιο βράδυ ακούσετε μια μαϊμού έξω από το δωμάτιό σας, μην της ανοίξετε γιατί μπορεί να σας γελάσει.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά