Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 16:34 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Τα λιονταράκια θέλουν να γίνουν σοφά!

Ένα παραμύθι για την αξία της μάθησης

Τρία μικρά λιονταράκια στάθηκαν μια μέρα κάτω από ένα δέντρο. Πάνω στα κλαδιά του μια κουκουβάγια είχε κουρνιάσει και διάβαζε ένα σοφό βιβλίο.

«Φύγετε από εδώ, αγράμματα λιονταράκια. Γιατί με ανησυχείτε;», τους είπε η κουκουβάγια και ξανάρχισε το διάβασμα.

Τα λιονταράκια στεναχωρήθηκαν πολύ που η σοφή κουκουβάγια τα είπε αγράμματα. Τρέξανε, λοιπόν, στην φωλιά τους και είπαν κλαίγοντας σχεδόν στην μαμά τους:

«Μαμά, πρέπει να μας στείλεις σχολείο, να μάθουμε γράμματα και να μορφωθούμε. Δεν θέλουμε να μας λένε αγράμματα. Πώς θα γίνουμε βασιλιάδες στην ζούγκλα εάν δεν ξέρουμε ούτε το όνομά μας να γράφουμε;».

Η κυρία λιονταρίνα σκέφτηκε καλά τα λόγια των αγοριών της και, παρότι δεν συνηθιζόταν τα ζώα της ζούγκλας να πηγαίνουν στο σχολειό, έκατσε κάτω και έφτιαξε στην ραπτομηχανή της τρεις σχολικές φορεσιές. Έτσι βλέπετε είχε δει στα νιάτα της να πηγαίνουν τα παιδάκια στο σχολειό. Έπειτα αγόρασε και στο καθένα από μια σάκα και το άλλο πρωί ξεπροβόδισε τα λιονταράκια της, σαν καλούς μαθητές, για το σχολειό.

Όμως οι μικροί μας φίλοι, καθώς ήταν πιο μεγαλόσωμοι από τους συμμαθητές τους, δεν μπορούσαν με τίποτα να βολευτούν στο θρανίο. Όλη την ώρα κουνιόντουσαν και δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο διάβασμα.

«Ε, ‘σεις οι καινούργιοι», τους είπε ο δάσκαλος, «καθίστε φρόνημα γιατί αλλιώς δεν θα μάθετε γράμματα».

Ντράπηκαν τα λιονταράκια και έκατσαν έως το μεσημέρι φρόνιμα φρόνιμα. Είχαν Κουκουβάγιαστραμμένη όλη τους την προσοχή στα βιβλία τους, τις ασκήσεις τους και σε όλα όσα έλεγε ο δάσκαλος κι έτσι πέρασε η ώρα.

Στο σχόλασμα τα τρία μικρά λιονταράκια άρπαξαν τις τσάντες τους και κίνησαν γοργά για το δέντρο της κυρίας κουκουβάγιας.

«Κυρά κουκουβάγια», της φώναξαν, «δεν είμαστε πια αγράμματα λιονταράκια. Από σήμερα πηγαίνουμε σχολείο».

«Αλήθεια; Και τι μάθατε;», ρώτησε εκείνη κατεβάζοντας λίγο τα χοντρά γυαλιά της για να τα κοιτάξει.

«Εγώ έμαθα το Άλφα», φώναξε το πρώτο και το ζωγράφισε στον αέρα.

«Εγώ το Βήτα», είπε το δεύτερο και το σχεδίασε με το δαχτυλάκι του.

«Κι εγώ έμαθα το Γάμμα», είπε το τελευταίο και έκανε μια γενναία κίνηση για να αποδίξει τα λεγόμενά του.

«Α, τώρα μάλιστα, είσαστε σπουτδαία λιονταράκια. Και εάν κάθε μέρα μαθαίνετε και κάτι, σίγουρα σε λίγο καιρό θα γίνετε κι εσείς σοφά»!

Τα λιονταράκια έφυγαν χαρούμενα να μεταφέρουν τα λόγια της σοφής κουκουβάγιας στην μαμά τους. Κι εκείνη μόλις τα’ άκουσε τα καμάρωσε και έβαλε σκοπό της ζωής της να τα βοηθήσει με κάθε τρόπο να γίνουν μια μέρα σπουδαία και τρανά!

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά