Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 17:48 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ο λαίμαργος

Για τα λαίμαργα παιδάκια!

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα αγοράκι, ο Γιωργάκης, και είχε ένα μικρό σκυλάκι όμορφο και ζωηρό, που το φώναζε Λουλούκα. Ο Γιωργάκης αγαπούσε πολύ τη Λουλούκα. Ο ίδιος της έβαζε στο πιατάκι της κάθε πρωί γάλα και ψωμάκια και η Λουλούκα έπινε πρώτα με την γλωσσίτσα της το γάλα βιαστικά-βιαστικά κι ύστερα γρήγορα-γρήγορα έπαιρνε τα μουσκεμένα ψωμάκια και τα κατάπινε.

Ο Γιωργάκης παραξενευόταν, που έβλεπε το σκυλάκι να τρώει τόσο γρήγορα. Η μαμά του του έλεγε πως όλα τα σκυλιά , και τα μικρά και τα μεγάλα, τρώνε πάντα γρήγορα. Ο Γιωργάκης, καθώς έβλεπε το σκυλάκι του να τρώει έτσι βιαστικά και γρήγορα, άρχισε κι αυτός σιγά-σιγά να κάνει ό,τι έκανε και η Λουλούκα. Άρχισε να τρώει γρήγορα-γρήγορα κι αυτός.

«Μη, Γιωργάκι», του έλεγε η μαμά του. «Μην τρως τόσο βιαστικά, θα πονέσει το στομάχι σου και θα αρρωστήσεις.»

«Μα αφού και η Λουλούκα τρώει βιαστικά» έλεγε ο Γιωργάκης.

«Μα η Λουλούκα είναι σκυλάκι, ενώ εσύ είσαι παιδάκι»

«Όμως θέλω κι εγώ να γίνω σκυλάκι» έλεγε ο Γιωργάκης, και –χλαπ- κατέβαζε βιαστικά-βιαστικά τις μπουκιές. « Είμαι σκυλάκι, είμαι σκυλάκι» φώναζε έπειτα χαρούμενος.

Και πηδούσε η Λουλούλα, πηδούσε κι ο Γιωργάκης

Μια μέρα όμως καθώς έτρωγε έτσι βιαστικά το φαγάκι του, τον έπιασαν δυνατοί πόνοι στο στομάχι. Ο Γιωργάκης άρχισε να κλαίει, να φωνάζει, να στριφογυρίζει, να κουλουριάζεται.

«Βλέπεις Γιωργάκι;» του είπε στεναχωρημένη η μαμά του. «Ήθελες να γίνεις κι εσύ σκυλάκι. Όλα αυτά τα έπαθες γιατί ήθελες να τρως σαν τη Λουλούκα, βιαστικά-βιαστικά»!

«Δεν θα ξαναφάω ποτέ βιαστικά, δεν θα ξαναφάω», φώναζε τώρα μέσα στα κλάμματά του ο Γιωργάκης. Ύστερα από κάμποση ώρα σταμάτησαν οι πόνοι κι ο Γιωργάκης ησύχασε. Σταμάτησαν και τα στριφογυρίσματα και κουρασμένος αποκοιμήθηκε. Όταν ξύπνησε, είδε τη Λουλούκα κοντά του να κουνά την ουρά της και να τον κοιτάζει με τα στογγυλά όμορφα μάτια της.

«Ποτέ πια δεν θα ξαναφάω σαν εσένα, Λουλούκα, της είπε ο Γιωργάκης, ποτέ πια

«Γαβ-γαβ» έκανε η Λουλούκα σαν να του έλεγε: «πολύ καλά θα κάνεις, γιατί εσύ είσαι παιδάκι κι εγώ σκυλάκι».

Από τότε ο Γιωργάκης δεν ξανάφαγε βιαστικά.

Έτρωγε προσεκτικά, αργά, κι όλο το φαί σαν καλό παιδάκι, και όχι σαν μικρό σκυλάκι.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά