Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 15:12 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Η κυρία κότα πάει στην αγορά

Ένα παραμύθι για τα παιδάκια που δεν ακούν τους γονείς τους!

Σήμερα η κυρία Κότα ήταν πολύ ανήσυχη.  Έπρεπε να πάει στην αγορά και θα άφηνε για πρώτη φορά τα κοτοπουλάκια της μόνα τους. Τί να κάνει όμως; Τα φώναξε λοιπόν κοντά της και τους είπε:

«Σήμερα, παιδιά μου, θα πάω στην αγορά. Είναι η πρώτη φορά που θα μείνετε μόνα σας.  Γι’ αυτό πρέπει να μ’ ακούσετε και να μην βγείτε καθόλου από το κοτέτσι, ώσπου να γυρίσω. Πάντα τριγυρίζει ο μαύρος γάτος εδώ κοντά και είναι κακός για τα μικρά κοτοπουλάκια».

«Δεν μας παίρνεις μαζί σου, μαμά;» είπε το πιο ζωηρό και άταχτο.

«Θά ’ναι πολύς κόσμος στην αγορά και φοβάμαι  μη χαθείτε. Καθήστε όσο θα λείπω φρόνιμα κι εγώ θα σας φέρω καινούργια φαγιά, στάρι και καλαμπόκι, γιατί ως τώρα τρώγατε μόνο σουσαμάκι, μα τώρα μεγαλώσατε πια».

Χαρά τα κοτοπουλάκια μας, που θά’τρωγαν καινούργιο φαγητό!

Κοτοπουλάκι«Προσέχετε λοιπόν,  παιδάκια μου,» τους ξαναείπε η κότα.

Άνοιξε την ομπρέλα της για να μην την κάψει ο ήλιος και έφυγε με το καλαθάκι της περασμένο στη φτερούγα της.  Τα κοτοπουλάκια άκουσαν τη μαμά τους.  Μόνο το μικρό, το άταχτο, δεν την άκουσε και βγήκε από το κοτέτσι, γιατί ήθελε να δει τι γίνεται έξω στον κόσμο.  Καθώς τριγύριζε όμως, βλέπει ξαφνικά δίπλα του ένα απαλό μαύρο γαντοφορεμένο ποδαράκι, που άπλωνε να το πιάσει. Κατατρόμαξε το πουλάκι μας.  Και θα την είχε πολύ άσχημα, αν δεν πρόφταινε ο κόκορας να κυνηγήσει τον αγριόγατο.  Ξέφυγε το πουλάκι κι έτρεξε λαχανιασμένο στο κοτέτσι. Αλλά η καρδούλα του έκανε τάκα-τάκα από το φόβο και ορκίστηκε ότι χωρίς τη μαμά του ποτέ πια δεν θα ξαναέβγαινε από το κοτέτσι. Ποτέ! 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά