Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 22:38 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Το φαγητό των ζώων

Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει μια γιορτή μεταξύ πραγματικών φίλων!

Ο Ασπρονούρης  το κουνελάκι, είχε την γιορτή του γι αυτό κάλεσε όλα τα ζώα της αυλής να τους κάνει το τραπέζι. Και τι δεν ψώνισε.  Καρότα, λάχανα, τριφύλλι, ραπανάκια.  Έστρωσε το τραπέζι  χαρούμενος και το στόλισε ολόκληρο με καρδιές από φρέσκα μαρούλια.

Σε λίγο άρχισαν οι επισκέψεις. Πρώτος έφτασε ο κόκορας καμαρωτός –καμαρωτός με τις πολλές τις κότες του.  Χαιρέτησε μ’ ένα χαριτωμένο «κικιρίκου» και κάθησε σε μιαν άκρη του τραπεζιού.  Γύρω του καθίσανε οι κότες και όλη την ώρα φώναζαν «κο κο κο κό», «κο κο κο κό».

Ο Αζώρ για να δείξει τη χαρά του για την γιορτή του φίλου του, γάβγιζε, «γαβ, γαβ γαβ» και κούναγε την όμορφη ουρίτσα του.  Να και η γατούλα. Πλυμένη, χτενισμένη, είχε βάλει έναν όμορφο κόκκινο φιόγκο στο λαιμό της και με σιγανή φωνούλα είπε «νιάου, νιάου, νιάου» και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Ασπρονούρη. Σε λίγο φτάσανε και οι πάπιες με τα μικρά παπάκια τους. «Πα, πα, πα», έκαναν. «Χρόνια σου πολλά».  Νάτοι τώρα όλοι καθισμένοι στο τραπέζι.  Όμως τι μ’ αυτό;  Ούτε ο σκύλος ο Αζώρ μπορούσε να φάει το τριφύλλι, ούτε η γατούλα τα λάχανα, ούτε οι πάπιες και οι κότες τα σκληρά καρότα.

Ο Ασπρονούρης άρχισε να στενοχωριέται, δεν ήξερε βλέπετε τι τρώει κάθε ζώο και νόμιζε πως όλα τα ζώα, ο σκύλος, η γάτα, οι κότες, οι πάπιες τρώνε απ’ το φαγάκι που τρώνε τα κουνελάκια. Ο καημένος τόσο πολύ στεναχωρέθηκε που άρχισε να κλαίει.  Τον είδαν τα άλλα ζώα να κλαίει και άρχισαν κι αυτά να κλαίνε.  Ο κυρ-κόκορας μόνο δεν έκλαιγε, σκεπτόταν-σκεπτόταν και στο τέλος φώναξε:

«Κικιρίκου, πάψτε τα κλάματα, βρήκα τι θα κάνουμε.  Θα τρέξουμε στα σπίτια μας να πάρουμε το φαγητό μας και να έρθουμε εδώ, στο σπίτι του Ασπρονούρη, να φάμε όλοι μαζί».

«Ζήτω!» φώναξαν τα ζώα, «ωραία ιδέα»!

Όλα τα ζώα αμέσως σκορπίστηκαν.  Πρώτη και καλύτερη γύρισε η γατούλα με το πιατάκι της. Ήταν γεμάτο με γάλα και τριμμένο ψωμάκι.  Ο σκύλος έφερε το πιάτο του γεμάτο μεγάλα κόκκαλα, οι κότες έφεραν καλαμπόκι.  Οι πάπιες, επειδή ήταν βαριές και δυσκολοκίνητες, φτάσανε τελευταίες και φέρανε μαζί τους μια κρέμα με πίτουρα.  Και καθήσανε όλοι γύρω από το τραπέζι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι και έφαγε ο καθένας το φαγάκι του.  Ύστερα, τραγουδήσανε και χορέψανε,  με πολύ κέφι.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά