Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 16:50 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Η νεράιδα της Άνοιξης

Μια νεράιδα φέρνει την καλοσύνη στην πλάση!

Πριν  από χιλιάδες  χρόνια, όταν ο κόσμος ήταν ακόμα εντελώς καινούργιος, δεν υπήρχαν πουθενά ούτε χιόνια,  ούτε πάγοι.  Δεν φυσούσαν κρύοι άνεμοι, δεν υπήρχε ομίχλη.  Ήταν πάντα άνοιξη και τα λουλούδια άνθιζαν όλο το χρόνο.

Μια μέρα όμως ήρθε στον κόσμο και ο χειμώνας.  Κιτρίνισαν και πέσανε από τα κλαριά τα φύλλα, τα λουλούδια μαράθηκαν και το χιόνι σκέπασε όλο τον κόσμο.  Τα πουλιά έπαψαν  τα τραγούδια και κρύφτηκαν στις κουφάλες  των δέντρων, τα νερά πάγωσαν στις λίμνες και τα ψάρια για να ζεσταθούν κατέβηκαν βαθιά-βαθιά στο νερό.  Μια βουή ακουγόταν σ’ όλο τον κόσμο.  Ήταν η φωνή του κρύου βοριά: «βββ! βββ! βούουου!»

Ο χειμώνας όμως δεν μπόρεσε να μείνει για πολύ στον κόσμο.  Πάλεψε με τον ήλιο κι αυτός τον νίκησε.  Κι ο ήλιος ξανάφερε στον κόσμο την αγαπημένη του αδελφούλα, την νεράιδα της Άνοιξης.

Ένα πρωί, κάποιο πουλάκι πρόβαλε από την κουφάλα του δέντρου και κελάδησε.

«Τσίου, τσίου. Ο πάγος στη λίμνη έλιωσε.»  Ένα άλλο πουλάκι τραγουδούσε: «Τσίου, τσίου. Τα κλαριά γέμισαν πράσινα φύλλα!»

«Πετάξτε αδερφάκια,  στους κάμπους.  Κοιτάξτε, γέμισαν παπαρούνες και χαμομήλια.» Και όλα τα πουλιά μαζί τραγούδησαν. « Η Άνοιξη! Ήρθε η  Άνοιξη!...»

Μια βδομάδα μόλις είχε έρθει η Άνοιξη και είχε γεμίσει κιόλας με χιλιόχρωμα λουλούδια τα λιβάδια, τις βουνοπλαγιές, τα δάση,  κάθε γωνιά της γης.

Το κάθε πετούμενο τραγούδησε στον ζεστό ήλιο, και την Άνοιξη.  Κι από τότε,  από τα παλιά εκείνα χρόνια, ακούγεται κάθε  Πρωτομαγιά το τραγούδι τους,  που μιλά για τα χίλια δώρα της Άνοιξης.

Αλήθεια, παιδάκια, πόσες μέρες έμειναν μέχρι την 1η ημέρα του Μάη; Ε; Πόσες;

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά