Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 12:56 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…

Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Διάπλαση αφηγείται 7 μύθους του Αισώπου γραμμένους με την πένα της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πρόσφατα, καθώς χάζευα στο Youtube, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο με παραμύθια του Αισώπου στα Γιαπωνέζικα. Ο μεγαλύτερος μυθοπλάστης της αρχαιότητας έχει καταργήσει τα σύνορα, έχει ταξιδέψει τις θάλασσες, έχει σκαρφαλώσει σε απομακρυσμένα βουνά και έχει μεταδώσει τα ηθικοπλαστικά του μηνύματα σε όλον τον κόσμο! Και τότε αναρωτήθηκα: γιατί τα σχολικά βιβλία να μην έχουν ξεχωριστό μάθημα με αυτές τις τόσο διδακτικές ιστορίες;  Δεν θα ήταν ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να μαθαίνουν τα μικρά μας;!

Επειδή, όμως, το Υπουργείο Παιδείας είναι μάλλον δύσκολο να με ακούσει σας έχω άλλη πρόταση: γιατί να μην μεταδώσουμε εμείς αυτήν την αρχέγονη σοφία στα παιδιά μας; Στα ελληνικά βιβλιοπωλεία κυκλοφορούν πάρα πολλά βιβλία με μύθους του Αισώπου το καθένα με την δική του ομορφιά και χάρη. Γιατί να μην αποκτήσουμε κάποια από αυτά και να δείξουμε με παραδείγματα στους μικρούς μας φίλους πως την «πάτησε» ο Πέτρος από τα ψέματα και πως η εργατικότητα του μέρμηγκα τον έσωσε από το τσουχτερό χειμωνιάτικο κρύο;

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, σας έχω και μια πρόταση. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση το πρώτο από μια σειρά βιβλίων-τρία τον αριθμό- της Κάρμεν Ρουγγέρη με τίτλο «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο θεατρικό χειμώνα η αγαπητή σε όλους ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης έβαλε στόχο να μπει σε κάθε σπίτι με μικρά παιδιά και να μιλήσει στην καρδιά και το μυαλό τους. Ας της ανοίξουμε την πόρτα!

Tο πρώτο βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει τους μύθους: «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», «Η Μαριγώ και το σταμνί της», «Οι δύο βάτραχοι», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Ο φιλάργυρος», «Ο κόρακας και το τυρί» και «Ο κάβουρας και η μάνα του». Μάλιστα, το βιβλίο συνοδεύεται και από cdστο οποίο γνωστοί ηθοποιοί παρουσιάζουν τις ιστορίες ντυμένες με μουσική.

Κι αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα σας έχουμε δύο επικείμενες παρουσιάσεις, η πρώτη στο Ναύπλιο (15/03) και η δεύτερη στην Αθήνα (16/03). Εκεί η συγγραφέας μαζί με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά θα παρασύρουν τα παιδιά που θα παρευρεθούν σε ένα μοναδικό δρώμενο με αφηγήσεις και πολλά τραγούδια. Να είστε εκεί! Η είσοδος, άλλωστε, είναι ελεύθερη!

AISWPOS hliografia


AISWPOS ianos

aisopos olokliroΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

«Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…»

Τόμος Α’ με CD

Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

Μουσική: Στέφανος Βαρελάς 

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Στο cd παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μαριαλένα Ροζάκη

Φλάουτο:

Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

Μαντολίνο-τζουράς-μπουζούκι:Λάμπρος Πανταζόπουλος,

Βιολί: Σοφία Κιοσκέρογλου

Λαούτο: Μαρία Κιοσκέρογλου,


Ακορντεόν: Θοδωρής Ευστρατιάδης,

Τούμπα: Σωτήρης Σουριανός,

Κιθάρες: Στέφανος Βαρελάς

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση στην τιμή των €15

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά