Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 16:55 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Τα γοργοπόδαρα λαγουδάκια

Κάθε ον έρχεται στον πλανήτη με τα δικά του όπλα! Για τα λαγουδάκια αυτά είναι τα πόδια τους!

Πέντε λαγουδάκια, και τα πέντα αδερφάκια, έτρωγαν ένα λάχανο, κρίτσι, κρίτσι μασουλάγανε και χλούπα, χλούπα, καταπίνανε. Όταν χορτάσανε,  γλείψανε με τη γλωσσίτσα τους τα μουστάκια τους, τα κουνήσανε πέρα δώθε κι έπειτα καθήσανε να χωνέψουν. 

Κείνη τη στιγμή ξεπρόβαλε πίσω από το θάμνο ένας κυνηγός.  Μπαμ! Ακούστηκε το τουφέκι του.  Τα λαγουδάκια γλίτωσαν βέβαια από την πρώτη τουφεκιά, αλλά δεν περίμεναν και τη δεύτερη.  Τόβαλαν στα πόδια κι έτρεξαν, έτρεξαν, που δεν μπόρεσε ούτε ο σκύλος του κυνηγού να τα φτάσει.

Και ξέρετε γιατί δεν τα έφτασε;  Γιατί τα λαγουδάκια έχουν τα πίσω πόδια πολύ πιο μεγάλα από τα μπροστινά.  Έτσι παίρνουν δύναμη και τρέχουν πιο γρήγορα από τον σκύλο.  Ενώ τα πόδια του σκύλου είναι όμοια και τα τέσσερα.  Τα πέντε λαγουδάκια λοιπόν έτρεξαν και έφτασαν στη φωλιά τους λαχανιασμένα.  Εκεί τους περίμενε ο φίλος τους, ο σκαντζόχοιρος.  Τα λαγουδάκια ήταν τώρα ευχαριστημένα.

«Τι καλά που είμαστε έτσι γοργοπόδαρα» λέγανε και γελούσαν από τη χαρά τους που γλίτωσαν. «Αν ήσουνα εσύ, καημένε σκαντζόχοιρε, ακόμα θα έτρεχες και ποιός ξέρει αν θα γλίτωνες».

«Ε!  Έχω κι εγώ τα όπλα μου», λέει ο σκαντζόχοιρος πονηρά. « Τι νομίζετε;  Πως επειδή εγώ δεν έχω γρήγορα  πόδια, πάω χαμένος; ;Eχω κάτι άλλο! Για κοιτάξτε με!»

Και ξαφνικά έγινε μια μπάλα γεμάτη αγκάθια, που κύλησε γρήγορα γρήγορα στα πόδια των λαγών.

2603096-hedgehog«Μην το παίρνετε λοιπόν απάνω σας φίλοι μου» , τους είπε.  «Ο καλός Θεός έχει δώσει στον καθένα μας αυτό που του χρειάζεται».

Τα πέντε λαγουδάκια κατάλαβαν τότε ότι δεν σώζεται κανείς μόνον όταν είναι γοργοπόδαρος.  Ζήτησαν συγχώρεση από τον φίλο τους τον σκαντζόχοιρο για την περηφάνια τους και όλοι μαζί, σαν καλοί φίλοι, έπαιξαν χαρούμενα.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά