Κυριακή, 12 Μαΐου 2013 09:53 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Η γιορτή της μητέρας

Σήμερα γιορτάζουν όλες οι μητέρες του κόσμου! Ας τους ευχηθούμε χρόνια πολλά με μια ιστορία...

Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή.  Σήμερα γιορτάζουνε όλα τα παιδιά του κόσμου τη μαμά τους.  Είναι η γιορτή της Μητέρας, της κάθε μητέρας, που τόσο κουράζεται να μεγαλώσει τα παιδιά της, που τόσο τα φροντίζει και τόσα ξενύχτια κάνει γι αυτά.  Σήμερα,  λοιπόν,  το κάθε παιδί  πρέπει  να χαρίσει στη μαμά του  έστω κι ένα λουλουδάκι, μαζί  με πολλά  φιλάκια.  Και είμαι βέβαιη πως για την κάθε μητέρα το καλύτερο δώρο, είναι να νιώσει γύρω στο λαιμό της τα χέρια του παιδιού της και πάνω στο μάγουλό της τα γλυκά του φιλιά.  Γι αυτό πρωί- πρωί η Ελενίτσα αγκάλιασε τη μαμά της, τη φίλησε γλυκά και της είπε:

«Χρόνια πολλά, μανούλα μου».

Έπειτα η Ελενίτσα κατέβηκε στον κήπο να παίξει. Καθώς, όμως, χοροπηδούσε εδώ και εκεί σκέφτηκε:

«Αφού σήμερα γιορτάζει η μαμά μου, δεν πρέπει να τη χαρίζω κάτι;».

Και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι για να βρει την γιαγιά της και να της ζητήσει να πάνε μαζί στο βουνό δίπλα στο σπίτι.

Εκεί η Ελενίτσα άρχισε να τρέχει στις ανθισμένες πλαγιές και να κόβει μαργαρίτες, παπαρούνες,βιολέττες, αγριοτριανταφυλλάκια και ένα σωρό άλλα λουλούδια , που βρήκαν εδώ κι εκεί.  Σε λίγο κρατούσε στα χέρια της μια πανέμορφη, μικρή ανθοδέσμη που μοσχοβολούσε.

  Η Ελενίτσα εναπόθεσε το μπουκέτο μέσα στο μικρό καλαθάκι  που είχε πάρει μαζί της και έβαλε μέσα και μια ζωγραφιά με ένα ποιηματάκι που είχε γράψει. Όταν, λοιπόν, επέστρεψε στο σπίτι έτρεξε και τα έδωσε στη μητέρα της.

«Χρόνια πολλά, μανούλα μου», της είπε και την ξαναφίλησε γλυκά γλυκά. « Χρόνια πολλά καλή μου μαμά!». Και η μαμά της Ελενίτσας έπιασε στα χέρια της το μπουκέτο με τα αγριολούλουδα και άνοιξε την  ζωγραφιά για να διαβάσει:

Τα χέρια μου θ’ απλώσω

και δώρο θα σου δώσω

μ’ όλη μου την καρδούλα

γλυκιά μου μητερούλα.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά