Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 12:22 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά

Κερδίστε 1 από τα 5 αντίτυπα του διαγωνισμού μας

Ποιος είναι ο κυρίαρχος στόχος κάθε γονιού; Να μεγαλώσει υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Για το πρώτο χρειάζεται έλεγχος, πρόληψη και η συνδρομή εξειδικευμένων γιατρών, για το δεύτερο χρειάζεται να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου, Αλεξάνδρας Καππάτου, η οποία σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας προσφέρει στους γονείς έναν οδηγό "πρώτων βοηθειών" για θέματα της καθημερινότητας που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του παιδιού, αλλά και για προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

«Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό; Ποιες είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού; Επικοινωνείτε ουσιαστικά μαζί του;

μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιάΜια αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη έκδοση, γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο, για όλα τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως:

- Πότε το παιδί μπορεί να τρώει μαζί μου;
- Πώς θα αντιμετωπίσει ένα άσχημο όνειρο;
- Τι φοβούνται τα παιδιά;
- Είναι ανησυχητικό όταν το αγοράκι μου παίζει με κούκλες;
- Πιπίλα: είναι εύκολο να τη σταματήσει;
- Επιλέγω σωστά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του;
- Ο ένας γονιός είναι άνεργος: τι μπορώ να κάνω;
- Επηρεάζεται το παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;
- Πότε να κάνω δεύτερο παιδί;
- Πώς θα χειριστώ τα "όχι" του παιδιού μου;
- Πώς θα γίνει το παιδί μου ευγενικό;
»

Και για να μη λέτε πως εμείς δεν νοιαζόμαστε για εσάς, σας προσφέρουμε την δυνατότητα να αποκτήσετε έναν αντίτυπο δωρεάν μέσω του διαγωνισμού μας. Συγκεκριμένα, από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 22/05 στις 12:00, οπότε και θα γίνει η κλήρωση, μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα από τα 5 αντίτυπα που χαρίζουμε.

Για να συμμετάσχετε απλώς γραφτείτε στα Newsletter του Happyparenting συμπληρώνοντας ονοματεπώνυμο και email στην φόρμα που βλέπετε στα δεξιά. Εάν είστε παλιοί αναγνώστες μας και έχετε γραφτεί ήδη στα Newsletter μας, μπορείτε απλώς να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας μαζί μας και να γράψετε στο πεδίο του θέματος «Είμαι ήδη γραμμένος στα Newsletter του Happyparenting και θέλω να κερδίσω το βιβλίο «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά»».

Καλή τύχη σε όλους!

Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου

  • Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία.
  • Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα.
  • Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
  • Έχει δώσει περίπου τετρακόσιες διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκατό τουλάχιστον επιστημονικές ημερίδες και έχει συνεργαστεί ως εισηγήτρια με σχολεία όλων των βαθμίδων σε σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς για θέματα ψυχολογίας των παιδιών. Από το 1988 μέχρι και το 1999 οργάνωσε δεκάδες σεμινάρια που παρακολούθησαν τουλάχιστον δύο χιλιάδες εκπαιδευτικοί πάνω σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων.
  • Περίπου δύο χιλιάδες άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Από το 2012 συνεργάζεται και με το happyparenting.gr. Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια, με πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, ανέδειξε τα ψυχολογικά προβλήματα παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.
  • Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες. Η διεύθυνσή της είναιwww.akappatou.gr.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά