Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 22:14 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ο χορός των στρουθοκαμήλων

Το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά

Όταν ο στριμμένος, μονόχνοτος και κακότροπος τραπεζίτης Γρουσούμψιος Στριμψίδης διώχνει από τη στέγη του σπιτιού του τον Λούλη Φτερούλη Χελιδονούλη, το μικρό χελιδονάκι, και από τη λιμνούλα του κήπου του τον Γλιστερούλη Πηδηχτούλη Σπαρακουάξ, το βατραχάκι, ούτε πού φαντάζεται τι τον περιμένει το ίδιο βράδυ!

Δε φαντάζεται τη στρουθοκάμηλο που θα εμφανιστεί στη στέγη του, ούτε τον ιπποπόταμο που θα βρεθεί στην μπανιέρα του! Και να ήταν μόνο μία η στρουθοκάμηλος; Και να ήταν μόνο ένας ο ιπποπόταμος;

Όχι βέβαια! Πολλές στρουθοκάμηλοι θα στήσουν χορό στη στέγη του. Πολλοί ιπποπόταμοι θα κάνουν παρέλαση στον κήπο του. Και όλοι μαζί θα του δώσουνε ένα μάθημα που ποτέ δε θα ξεχάσει!

Η νέα σειρά οικολογικών παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά περιλαμβάνει ιστορίες με έντονο οικολογικό μήνυμα. Με τον ιδιαίτερο τρόπο του, ο συγγραφέας θίγει έμμεσα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ομαλή συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση. Κάθε βιβλίο της σειράς συνοδεύεται από πλήθος δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

Στη σειρά θα κυκλοφορήσουν σταδιακά οι παρακάτω τίτλοι:

  • Ο άνθρωπος που αγόρασε τον ουρανό
  • Χίλιες και μία ρόδες
  • Καρέτα-Καρέτα, η χελώνα με την πράσινη ζακέτα

Συγγραφέας: ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Εικονογράφος: ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Σειρά: ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 05/2014

Σελίδες: 92

ISBN: 978-960-481-348-3

Κωδικός: 33028

Διαστάσεις: 20,1 x 26,6 εκ.

Αξιολόγηση:  * * * * *

Τιμή: €14,90

 

Αγοράστε το φθηνότερα ΕΔΩ

«Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ»

Είναι ίσως πλεονασμός να χαρακτηρίσει κανείς τον Ευγένιο Τριβιζά ως έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα. Τον γνωρίζουν και τον αγαπούν, πιστεύω, και τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη. Είναι τόσο αιχμηρός που μπορεί να διαπεράσει επηρεάζοντας και το μη συμβαίνον. Πέρασα πολλά χρόνια διαβάζοντάς τον στα εγγόνια μου αλλά και σε κείνο το παιδί που δια­σώζεται μέσα μας. Και διατάραξα ευχάριστα την εξάρτησή του από κάθε κοντορεβιθούλικο ανάστημα ή από το φιλί κάποιου ωραίου πρίγκιπα που θα ξεμάγευε τη μαρμαρωμένη αναμονή.

Κική Δημουλά, ακαδημαϊκός

Το μεγάλο προσόν της γραφής του Eυγένιου Τριβιζά δεν είναι μόνο η οργιαστική ευρηματικότητα, το διαπεραστικό χιούμορ, η ευφυής ανάπτυξη του μύθου και η συνεχώς ανατρεπόμενη πλοκή, αλλά πρωτίστως η ρηξικέλευθη χρήση της γλώσσας. Θα τολμούσα να πω ότι τα έργα του, παρά την πληθώρα και την εναλλαγή των προσώπων και των ηρώων τους, έναν μόνιμο πρωταγωνιστή έχουν όλα: την ίδια τη γλώσσα. Ποιητική στη σύλληψη και στη χρήση της, ευφάνταστη, πλαστική και εύστροφη. Οι αναστροφές και οι αντιστροφές, οι παρηχήσεις, οι αναγραμματισμοί, οι αμφισημίες ή πολυσημίες, οι σημαίνουσες ονοματοδοσίες, οι υπαινιγμοί, οι παρωδίες και τα παστίς, οι ρητές ή σιωπηρές διακειμενικές παραπομπές, όλα αυτά είναι γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν όχι το παραμύθι στην κλασική του μορφή, ούτε την παιδική λογοτεχνία με τη συμβατική της έννοια, αλλά την ποίηση αυτήν καθαυτήν. Γι’ αυτό, και για χίλιους άλλους λόγους, πιστεύω ότι το πιο πετυχημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά είναι ο ισχυρισμός ότι τα κείμενά του είναι παραμύθια για παιδιά. Πρόκειται για τέχνη υψηλής αισθητικής, ποίηση και παραμυθία για όλους.

Αντώνης Φωστιέρης, ποιητής

Τα βιβλία, τους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά με τα ευρηματικά ονόματα, τα φαντάζομαι όλα στη σειρά σαν μια μεγάλη πομπή. Μια μπάντα, μια ορχήστρα του δρόμου. Πνευστά, έγχορδα, τύμπανα, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα, φωνές βραχνές ή λαμπερές να διασχίζουν το Κακό, το Βάρβαρο, το Άσχημο, παιανίζοντας άλλοτε λίγο μελαγχολικά, άλλοτε χαρούμενα ή με χιούμορ το ακατόρθωτο, την παρηγοριά της υπέρβασης, τη μαγεία ως πιθανότητα. Οι ιστορίες του Τριβιζά επαναλαμβάνουν το παλιό γιατρικό. Ξορκίζουν και παρηγορούν αφού πρώτα δείξουν το επικίνδυνο μονοπάτι.

Nίκος Ξυδάκης, μουσικός

Προσωπικά ανατρέχω στα έργα του Ευγένιου Τριβιζά όταν θέλω να καθαρίσω τη σκέψη μου από την καθημερινότητα, να αναζητήσω την ευαισθησία των παιδικών μου χρόνων, να γελάσω από έκπληξη και χαρά για κάτι ιδιόρρυθμο, που με οδηγεί στον ορθό λόγο. Ξυπνά μέσα μου το παιδί στις πρώτες έννοιες, τι είναι το πολύ και τι είναι το λίγο, το τοπικό και το παγκόσμιο. Ως Ελληνίδα με οδηγεί στους κλασικούς προγόνους μας, Αίσωπο, Αριστοφάνη και Διογένη, για την αναζήτηση του νέου ανθρώπου.

Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Είναι συναρπαστικός ο Τριβιζάς. Του βγάζω το καπέλο.

Διονύσης Σαββόπουλος, τραγουδοποιός

Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και φανταστικών χωρών, ο Τριβιζάς χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία.

Jack Zipes, Editor, The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature, OxfordUniversityPress, 2006

Μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, μοναδικός στην Ευρώπη. 

CristieDavies, Bookbird

O λογοτεχνικός κόσμος του Eυγένιου Tριβιζά αποτελεί μία αποκάλυψη.

Miriam Gabriela Möllers, International Literature Festival Berlin

Ένας εφευρετικός, ανατρεπτικός συγγραφέας που απελευθερώνει το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους μας. 

International Herald Tribune, Kathimerini Insert

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά