Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 21:28 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Μαλάλα Ικμπάλ : Δύο ιστορίες γενναιότητας

Ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που συστήνει στα παιδιά δύο σύγχρονους ήρωες.

Μαλάλα και Ικμπάλ: δύο παιδιά από το Πακιστάν που μίλησαν ανοιχτά εναντίον της αδικίας που επικρατεί στον κόσμο τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελευθερία και στην εκπαίδευση. Ο Ικμπάλ καταφέρθηκε εναντίον της αιχμαλωσίας των παιδιών σε εργαστήρια κατασκευής χαλιών. Η Μαλάλα υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν σχολείο. Και τα δύο παιδιά υπήρξαν θύματα ανείπωτης βίας: ο Ικμπάλ σκοτώθηκε αλλά η Μαλάλα κατάφερε να επιζήσει και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014.  

Η σημαντική συγγραφέας & εικονογράφος JeanneteWinter ενώνει τις πραγματικές ιστορίες αυτών των παιδιών σε ένα ξεχωριστό εικονογραφημένο βιβλίο με δύο όψεις. Με λίγα και απλά λόγια, αποτυπώνει τη γενναιότητα και την ελπίδα που χαρακτηρίζουν τα δύο παιδιά, χρησιμοποιώντας μία ρεαλιστική εικονογράφηση. Το σύντομο και περιεκτικό σημείωμα της συγγραφέως περιγράφει με σαφήνεια τα πραγματικά γεγονότα, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στον αναγνώστη. 

Εικονογράφηση:JeanneteWinter 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+

 

Σελίδες: 48

Σχήμα: 20,5Χ28

ΙSBN:978-960-569-305-3

Τιμή:  10,99 €

*Η Jeanette Winter έχει γράψει και εικονογραφήσει πολλά σημαντικά παιδικά. βιβλία.Ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τον καλλιτέχνη σύζυγό της.

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά