Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 13:17 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Επιστροφή στο σχολείο με ένα παιδικό βιβλίο

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν παιδικά βιβλία για την ομαλή ένταξη και επιστροφή των μικρών παιδιών στους ρυθμούς του σχολείου

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η σχολική χρονιά και μικροί και μεγάλοι ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στο σχολείο ή για την πρώτη επίσκεψη στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο. Η πρώτη μέρα στο σχολείο φέρνει όμορφες αναμνήσεις στους μεγάλους αλλά μερικές φορές προκαλεί δυσκολίες και προβληματισμούς στα μικρά παιδιά.

Η ανάγνωση μιας όμορφης και πρωτότυπης ιστορίας είναι η καλύτερη αφορμή για να συζητήσουμε με τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για μία ομαλή ένταξη ή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον. Με αυτή την αφορμή, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν τα κατάλληλα παιδικά βιβλίααπό καταξιωμένους συγγραφείς και εικονογράφους.

Φέτος, η πρώτη μέρα στο σχολείο θα έχει πολύ γέλιο, χαρά και αισιοδοξία!

Το Μικρό Κοάλα στον παιδικό σταθμό

Το Μικρό Κοάλα πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, κάνει νέους φίλους και περνάει τόσο καλά που δεν θέλει να τελειώσει η μέρα!

Για παιδιά ηλικίας 3 ετών.

Ο λύκος πάει σχολείο

Ο λύκος θέλει να μάθει να γράφει και να διαβάζει, αλλά το μοναδικό σχολείο που βρίσκει είναι για πρόβατα! Πώς θα καταφέρει άραγε να γίνει φίλος μαζί τους χωρίς να τρομάξουν από τα κοφτερά του δόντια; Ένα παραμύθι με χιουμοριστική εικονογράφηση και ό,τι πρέπει για τις πρώτες μέρες στο σχολείο!

Για παιδιά ηλικίας 4 ετών.

Στην Ακαδημία Δεινοσαύρων

Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου


Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων και θα μάθει να κάνει ένα σωρό πράγματα που κάνουν οι μεγάλοι δεινόσαυροι. Όμως ο Μπόμπος νιώθει ακόμα μικρός για αυτό το μεγάλο βήμα της ζωής του και προτιμάει το ανέμελο παιχνίδι στο σπίτι του. Αν και φοβάται πολύ, ξεκινάει τα μαθήματα και μετά από λίγο καιρό, τον περιμένει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Όχι, κυρία!

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

«Είμαι δασκάλα, μάλιστα αυτό που έχω εγώ δεν είναι τάξη! Σκέτη αταξία είναι! Δεν προλαβαίνω κάτι να πω κι αμέσως βλέπω χέρια να σηκώνονται: Κύρια κυρία... όχι κυρία! Αυτό που κρατάτε αποκλείεται να είναι ρόδο, ρόδο είναι το λουλούδι που έχει ρόδες...». Μία ιστορία που ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών,οι λέξεις αλλάζουν και γίνονται ξαφνικά το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Πετάει, πετάει το σχολείο!

Χρήστος Μπουλώτης

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Δύο κολλητά φιλαράκια, που πήγαιναν σχολείο με βαριά καρδιά, ζωγραφίζουν κρυφά στους τοίχους του κάτι τεράστια φτερά! Μία μέρα όμως το σχολείο αρχίζει να υψώνεται σιγά σιγά στον ουρανό και από εκεί ψηλά οι δύο φίλοι είδαν διαφορετικά το διάβασμα και τα μαθήματα...

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Πώς είναι να έχεις για συμμαθητή και μάλιστα να κάθεται δίπλα σου στο θρανίο έναν πειρατή; Έναν πειρατή με γάντζο στο χέρι, καλυμμένο μάτι, πειρατικό καπέλο και να τον λένε Μπελαμή; Δεν το λες και συνηθισμένο! Μόνο που ο Νίκος το συνήθισε γρήγορα. Τον καλωσόρισε και ένιωσε συμπάθεια για το νέο του συμμαθητή. Μια ιστορία που μπλέκει όμορφα το φανταστικό στοιχείο μέσα στην καθημερινότητα ενός παιδιού και θίγει με πολύ έξυπνο τρόπο την αποδοχή του διαφορετικού στη ζωή μας.

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Πώς σε λένε; Σίσυ Μπλουμ

Αλεξάνδρα Μπίζη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Κάθε παιδί που γνωρίζει στο σχολείο τη Σίσυ, όπως είναι φυσικό, ρωτάει και το επώνυμό της. Η Σίσυ απαντά “Μπλουμ” και τότε όλοι ξεσπούν σε γέλια! Ειδικά ο συμμαθητής της ο Άρης την κοροϊδεύει συνέχεια! Τι θα γίνει όμως όταν η Σίσυ συναντήσει τον πατέρα του Άρη; Μήπως ο Άρης κρύβει από τους συμμαθητές του κάτι για το οποίο ντρέπεται; Μία ευαίσθητη ιστορία για το θέμα της κοροϊδίας μεταξύ των παιδιών.

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Τα γράμματα χορεύουν

Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Η Ελίζα ξεκινάει την πρώτη δημοτικού με ενθουσιασμό, αφού και θα μάθει να διαβάζει και να γράφει αλλά και θα ξεκινήσει μαθήματα χορού! Όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελίζα αφού στο σχολείο τα γράμματα και οι αριθμοί μοιάζουν να χορεύουν και να μπερδεύονται μπροστά στα μάτια της, αλλά και στα μαθήματα χορού μπερδεύει το δεξιά με το αριστερά και το μπροστά με το πίσω...Μια ιστορία που πραγματεύεται με ευαισθησία το δύσκολο θέμα της δυσλεξίας.

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά