Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 21:20 PARENTING - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Εκτύπωση PDF

Ιστορίες για Καλικάντζαρους

Οι προτάσεις μας για Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με πρωταγωνιστές τους πιο τρελιάρικους ήρωες, του καλικάντζαρους!

Σύμφωνα με την παράδοση, σε λίγες ημέρες οι καλικάντζαροι θα σταματήσουν να πριονίζουν το Δέντρο της Γης και θα ανέβουν στον κόσμο μας για 12 ημέρες γεμάτες σκανταλιές. Εάν το μικρό σας είναι επίσης άτακτο και του αρέσουν οι πλάκες και τα παιχνίδια, μάλλον έχει έρθει η ώρα να γνωρίσει κάποιους φίλους που του ταιριάζουν ταμάμ!

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες με καλικάντζαρους!

Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω-κάτω

Κάτω από τη γη ζει ένα μικρό αγόρι... Δεν του αρέσει να πηδάει, να κλοτσάει, να κάνει σκανταλιές. Ένα αγόρι τόσο διαφορετικό από όλα τα αγόρια της γης. Ένα καλικαντζαράκι τόσο διαφορετικό από όλα τα ekeina-ta-xristougennaκαλικαντζαράκια της γης. Ο μικρός Νέιθαν λατρεύει τις ιστορίες και πιο πολύ απ' όλες εκείνη την ιστορία για το μεγάλο δέντρο της ζωής που στηρίζει τη γη. Ο σοφός παππούς του του εξηγεί ότι τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν τους καλικάντζαρους και τους έκλεψαν τις πολύτιμες πέτρες που γι' αυτούς ήταν ιερές. Στο υποχρεωτικό ταξίδι του στην Πάνω Γη ο Νέιθαν θα τραυματιστεί και θ' αναγκαστεί να μείνει έναν ολόκληρο χρόνο με τους ανθρώπους. Και τότε θα καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο κι ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες. Θα ανακαλύψει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί, όπως δεν είναι όλοι οι καλικάντζαροι καλοί. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί και διαφορετικοί...

 

 

Συγγραφέας: Παπαγιάννη Μαρία

Εικονογράφηση: Χριστούλιας Πέτρος

Προτεινόμενη Ηλικία: Από 4 ετών

Εκδόσεις Πατάκη

Web Τιμή Public: €8,29

Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό

Στο Μανόλη αρέσουν οι πλάκες και οι σκανταλιές. Όταν στο δάσος γνωρίζει 9789601630106-200-0364791τον Καλοκάντζαρο, το μοναδικό καλό καλικάντζαρο, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και δίνουν μια υπόσχεση: να βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλο. Γι' αυτό και όταν ο Μανόλης έπειτα από χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά Χριστούγεννα, αποφασίζει να πάει στο Καλικαντζαροχωριό. Εκεί ο Μαντρακούκος, ο Κωλοβελόνης κι ο Κοψαχείλης, οι αρχηγοί των καλικάντζαρων, τρομάζουν μόλις ακούν τα νέα. Μόνο ο Καλοκάντζαρος και ο Μανόλης αποφασίζουν να δράσουν για να κάνουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν παραδοσιακά και να σώσουν τους καλικάντζαρους.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Συντελεστές: Κάρλα Μανέα, Γεράσιμος Γεννατάς, Κώστα Θωμαΐδης

Το βιβλίο περιλαμβάνει και CD

Προτεινόμενη Ηλικία: Από 3 ετών

Εκδόσεις Πατάκη

Web Τιμή Public: €12,90

Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι

Είναι παραμονές Χριστουγέννων και τα καλικαντζαράκια έχουν ανέβει στη γη b183782για τις γνωστές τους σκανταλιές στα σπίτια των ανθρώπων. Τρεις απ' αυτούς όμως, ο Φρίτιο, ο Θρίτιο και ο Αμπλεμπούμπλης, έχουν την ατυχία να μπουν στο σπίτι της μάγισσας Τσαπατσούλας. Η οικοδέσποινα, αντί να τρομάξει και να τους διώξει άρον-άρον, θα τους προσκαλέσει όλο χαρά σ' ένα επεισοδιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ιπτάμενοι κουραμπιέδες, χαμένα δόντια και σβούρες στον αέρα θα κάνουν τη βραδιά αξέχαστη για τους τρεις κατεργάρηδες, που ακόμα τρέχουν για να γλιτώσουν! Εξαιρετική η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου η οποία μας μεταφέρει στις γιορτές με πολλές-πολλές τσαπατσουλιές!

 

Συγγραφέας: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις Διάπλαση

Web Τιμή Public: €9,60

Μπιρλιμπίμ ο καλικάντζαρος

Όλο το χρόνο οι καλικάντζαροι, πριονίζοντας το Δέντρο της Γης, δεν κάνουν b89007τίποτε άλλο από το να διηγούνται τα κατορθώματα και τις σκανταλιές της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και να ονειρεύονται τις καινούργιες δωδεκαήμερες διακοπές τους στη γιορτινή πολιτεία των ανθρώπων. Ο Μπιρλιμπίμ, ο μικρός καλικάντζαρος που για πρώτη φορά ανεβαίνει στη γη, βρίσκει κάτι πιο ενδιαφέρον από τις γνωστές... ζαβολιές. Αυτό θα βάλει σε κίνδυνο τον ίδιο, αλλά και τη συμμετοχή του στους ετήσιους αγώνες για τη μεγαλύτερη ζαβολιά. Μια τρυφερή ιστορία για όλα τα... καλικαντζαράκια που αγαπούν τις τρέλες, τις σκανταλιές και τα... παραμύθια.

Συγγραφέας: Τασούλα Τσιλιμένη

Συντελεστές: Ναταλία Καπατσούλια, Καίτη Τοπάλη

Προτεινόμενη Ηλικία: 4 έως 8 ετών

Εκδόσεις Μίλητος

Web Τιμή Public: €10,04

Ο καλικάντζαρος που φοβόταν το σκοτάδι

Στην πολιτεία των Καλικαντζάρων όλοι ετοιμάζονται για την 9789606638879-200-0361235χριστουγεννιάτικη εξόρμηση στον κόσμο των ανθρώπων. Όμως ο Παραπονιάρης, ένας φοβιτσιάρης καλικάντζαρος, έρχεται να τους αναστατώσει όλους. Άραγε θα βρεθεί κάποιος να του αλλάξει τα μυαλά; Μια βουτιά στις σελίδες του βιβλίου θα σας οδηγήσει στην ωραιότερη θεατρική καλικανζαροπεριπέτεια όπου το γέλιο και το τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους! Το βιβλίο περιλαμβάνει το σενάριο και λεπτομερείς οδηγίες για τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κουστούμια και τις χορογραφίες, ενώ το cd περιλαμβάνει ηχογραφημένο ολόκληρο το έργο, τα τραγούδια του (με λόγια και ορχηστρικά) καθώς και τα απαιτούμενα ηχητικά εφέ.

 Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη

Περιλαμβάνει CD

Εκδόσεις Διάπλαση

Web Τιμή Public: €9,60

 

Το ραβδί των Καλικαντζάρων

Στο χωριό "Κάτω από το χιόνι" οι Καλικάντζαροι ζουν με τους δικούς τους b184555νόμους και κανόνες. Στολισμένοι με νούφαρα, χορεύουν στον ποταμό "Μπίλκιμα" χούικ χούικ χούικ... Χούικ, μέχρι που κάποιος επαναστατεί. Κάθε επανάσταση διαπράττει το δικό της έγκλημα: Ονειροβατεί. Νικητές και ηττημένοι τραβούν το σχοινί μέχρι να σπάσει. Η μοναξιά τους ανήκει... Η λήθη σπλαχνίστηκε και του δύο. Τους παρέδωσε στους ποιητές!... "Επιτέλους, κάτι θα συμβεί..." είπε η νεαρή Καλικαντζαρίνα, χωρίς ακόμη να γνωρίζει ότι θα λάβει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής της...

Συγγραφλεας: Πελαγία Φυτοπούλου

Εικονογράφος: Κώστας Θεοχάρης

Εκδόσεις Ίαμβος

Web Τιμή Public: €8,96

 

*Παρόλο που οι αναγραφόμενες τιμές έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς κατά τη συγγραφή του άρθρου, κατά την επίσκεψή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ενδέχεται να έχουν αλλάξει. 

Συνταγές - Έξυπνες, γρήγορες και πάντα ασφαλείς συνταγές για σωστή διατροφή του παιδιού σας

Χρήσιμα εργαλεία για την μαμά και τον μπαμπά